مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,070
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلو باکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ در شیر خام جمع آوری شده از شهرستان آمل بوسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز چندگانه

صفحات

 صفحه شروع 516 | صفحه پایان 525

چکیده

 زمینه و هدف: کمپیلوباکتر از طریق شیر خام می تواند منتقل شود. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلوباکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ در نمونه های شیر خام می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه 72 نمونه شیر خام در تابستان از سکوهای شیر خام در شهرستان آمل جمع آوری شدند. شناسایی فنوتیپی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلوباکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ به وسیله روش های آزمایشگاهی میکروبی و شناسایی مولکولی این باکتری به وسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز چندگانه [Multiplex- Polymerase Chain Reaction (M-PCR)] انجام شد. با توجه به این که تنها متغیرهای در دسترس ماه انجام مطالعه و تعداد نمونه های مثبت بود, داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16.0 و آزمون فیشر Fisher''s exact test مورد محاسبه قرار گرفتند (p<0.05).نتایج: از 72 نمونه, 13.88 درصد نمونه ها آلوده به کمپیلوباکتر ژژونی و 2.77 درصد آن ها آلوده به جنس کمپیلوباکتر بودند. بیشترین و کمترین میزان آلودگی شیر خام به این باکتری به ترتیب در ماه های مرداد (20.83 درصد) و شهریور (12.50 درصد) بود. همچنین تفاوت معناداری بین میزان فراوانی گونه کمپیلوباکتر ژژونی و جنس کمپیلوباکتر در نمونه های شیر خام در ماه های مختلف تابستان مشاهده نشد (p=0.07).نتیجه گیری: مطالعه ما آلودگی شیر خام را به وسیله کمپیلوباکتر نشان داد؛ لذا رعایت اصول بهداشتی در مکان های تولید مواد غذایی لبنیاتی و به کاربردن روش سریع و دقیق جهت شناسایی این باکتری حائز اهمیت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دبیری، علی، روحی، سمانه، نوری، بیژن، و زابلی، فاطمه. (1394). تعیین میزان فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلو باکتر ژژونی در شیر خام جمع آوری شده از شهرستان آمل بوسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز چندگانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 5(4)، 516-525. SID. https://sid.ir/paper/203869/fa

    Vancouver: کپی

    دبیری علی، روحی سمانه، نوری بیژن، زابلی فاطمه. تعیین میزان فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلو باکتر ژژونی در شیر خام جمع آوری شده از شهرستان آمل بوسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز چندگانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1394؛5(4):516-525. Available from: https://sid.ir/paper/203869/fa

    IEEE: کپی

    علی دبیری، سمانه روحی، بیژن نوری، و فاطمه زابلی، “تعیین میزان فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلو باکتر ژژونی در شیر خام جمع آوری شده از شهرستان آمل بوسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز چندگانه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 5، no. 4، pp. 516–525، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/203869/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button