مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجویز خوراکی اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های رشد، خونی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 206

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های رشد, فاکتورهای خونی, و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss), آزمایشی در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با چهار تیمار در سه تکرار انجام شد. تیمار آزمایشی شامل اسانس اسطوخودوس 0/5, 1 و 2 میلی لیتر در یک کیلوگرم از جیره بود. تیمار شاهد نیز بدون استفاده از اسانس گیاهی و با شرایط یکسان با دیگر تیمارها درنظر گرفته شد. مطابق نتایج, بیش ترین درصد افزایش وزن, طول, ضریب رشد ویژه, درصد بازماندگی و تولید خالص ماهی در تیمارهای 1 و 2 میلی لیتر اسانس در یک کیلوگرم جیره مشاهده شد. ضریب تبدیل غذایی با افزایش مقادیر اسانس, به طور معنی داری کاهش نشان داد. بالاترین میزان گلبول های قرمز, گلبول های سفید, غلظت متوسط هموگلوبین و نوتروفیل مربوط به 2 میلی لیتر اسانس در جیره بود. میزان هموگلوبین, میانگین حجم متوسط گلبولی, هموگلوبین متوسط گلبولی, مونوسیت و ائوزینوفیل تحت تاثیر تیمارهای مختلف اسانس در مقایسه با شاهد قرار نگرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان نظیر فعالیت کمپلمان پلاسما, آنزیم های لیزوزیم, آنزیم سوپراکسید دیسموتاز, ایمونوگلوبولین M سرم خون و ایمنوگلبولین تام سرم با افزایش مقادیر اسانس افزایش یافت. در مجموع افزودن اسانس اسطوخودوس به ویژه 1 و 2 میلی لیتر به جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان موجب تاثیر مثبت و معنی دار بر برخی از شاخص های رشد, فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی آن ها شد. این امر احتمالاً به دلیل وجود ترکیباتی نظیر فنل ها, تانن ها و مونوترپن ها موجود در اسانس اسطوخودوس می باشد. لذا استفاده از آن به عنوان مکمل غذایی در جیره پایه پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنعلی زاده چاری، فاطمه، اکرمی، رضا، قلیچی، افشین، و ابراهیمی، پونه. (1398). تجویز خوراکی اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های رشد, خونی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). محیط زیست جانوری، 11(4 )، 197-206. SID. https://sid.ir/paper/206582/fa

    Vancouver: کپی

    حسنعلی زاده چاری فاطمه، اکرمی رضا، قلیچی افشین، ابراهیمی پونه. تجویز خوراکی اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های رشد, خونی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). محیط زیست جانوری[Internet]. 1398؛11(4 ):197-206. Available from: https://sid.ir/paper/206582/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حسنعلی زاده چاری، رضا اکرمی، افشین قلیچی، و پونه ابراهیمی، “تجویز خوراکی اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های رشد, خونی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” محیط زیست جانوری، vol. 11، no. 4 ، pp. 197–206، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206582/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button