مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

854
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر منابع سلنیوم و دانه کتان در جیره بر عملکرد و برخی متابولیت های بیوشیمیایی خون در مرغ های تخمگذار

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 174

چکیده

 اثر منابع سلنیوم و دانه کتان بر عملکرد و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون با استفاده از 384 قطعه مرغ تخمگذار های لاین (50 هفتگی) در یک آزمایش فاکتوریل 4×3 با سه سطح دانه کتان(صفر, پنج و 10 درصد) و چهار نوع مکمل سلنیوم (فاقد مکمل, سلنیت سدیم, مخمر سلنیومی و سلنوهیدروکسی متیونین( سلیسئوSelisseo) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و هشت پرنده در هر تکرار بررسی شد. سلنیوم به میزان یک میلی گرم در کیلوگرم به جیره افزوده شد. افزودن دانه کتان وزن و توده تخم مرغ را کاهش داد(05/0>P). شاخص سفیده و واحد هاو تخم پرندگانی که با جیره های حاوی 10 درصد کتان و سلنیت سدیم و سلیسئو تغذیه شدند کاهش یافت(05/0>P). پرندگان تغذیه شده با جیره فاقدکتان و پنج درصد کتان, به ترتیب کمترین و بیشترین غلظت تری گلیسرید و با مخمر سلنیومی پایین ترین غلظت کلسترول کل در سرم را داشتند, در حالی که جیره بدون کتان و بدون سلنیوم پایین ترین میزان غلظت کلسترول کل را موجب شد(05/0>P). پایین ترین غلظت سرمی مالون دی آلدئید و بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل با جیره های حاوی سلیسئو و بدون کتان مشاهده شد(05/0>P). دانه کتان در سطح پنج درصد موجب افزایش مالون دی آلدئید و کاهش فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسیددسموتاز(5/0>P) در سرم شد و نیز مکمل سلیسئو سبب افزایش فعالیت این دو آنزیم و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل شد(05/0>P). بر اساس نتایج حاصل, می توان از سلنیوم تا یک میلی گرم در کیلوگرم جیره بدون تأثیر منفی بر عملکرد, استفاده کرد و نیزبا توجه به تأثیر اشکال آلی سلنیوم به خصوص مکمل سلیسئو بر بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی خون, مصرف این مکمل دارای اولویت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصلحی، حمیدرضا، نویدشاد، بهمن، شریفی، سیدداوود، و میرزایی آقچه قشلاق، فرزاد. (1397). تأثیر منابع سلنیوم و دانه کتان در جیره بر عملکرد و برخی متابولیت های بیوشیمیایی خون در مرغ های تخمگذار. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(1 )، 159-174. SID. https://sid.ir/paper/209205/fa

    Vancouver: کپی

    مصلحی حمیدرضا، نویدشاد بهمن، شریفی سیدداوود، میرزایی آقچه قشلاق فرزاد. تأثیر منابع سلنیوم و دانه کتان در جیره بر عملکرد و برخی متابولیت های بیوشیمیایی خون در مرغ های تخمگذار. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(1 ):159-174. Available from: https://sid.ir/paper/209205/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا مصلحی، بهمن نویدشاد، سیدداوود شریفی، و فرزاد میرزایی آقچه قشلاق، “تأثیر منابع سلنیوم و دانه کتان در جیره بر عملکرد و برخی متابولیت های بیوشیمیایی خون در مرغ های تخمگذار،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 1 ، pp. 159–174، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button