مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شاخص رسیدگی بر کیفیت میوه و روغن سه رقم زیتون منطقه رودبار

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 286

چکیده

 به منظور بررسی اثر شاخص رسیدگی میوه بر خصوصیات کیفی روغن سه رقم زیتون ’ زرد‘ , ’ روغنی-محلی‘ و ’ آربیکین‘ شهرستان رودبار استان گیلان, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1393 اجرا شد. میوه های هر رقم در شاخص های رسیدگی 5/3, چهار و پنج برداشت و پس از استخراج روغن, خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان ماده خشک, ارزش پراکسید, اسیدیته آزاد, ضریب خاموشی در دو طول موج 232 و 270 نانومتر با افزایش شاخص رسیدگی میوه به طور معناداری افزایش یافت. درحالی که میزان فنل و فلاونوئید کل, رنگیزه های کلروفیل و کاروتنوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی روغن با افزایش رسیدگی میوه به طور معناداری کاهش یافت. همچنین بین ارقام مختلف زیتون از لحاظ تمامی صفات مورد مطالعه تفاوت معناداری وجود داشت. در زیتون رقم ’ روغنی-محلی‘ میزان فنل کل در شاخص های رسیدگی 5/3, چهار و پنج به ترتیب با میانگین 27/941, 74/657 و 32/310 میلی گرم در کیلوگرم روغن بیش تر از سایر ارقام بود. اما ارزش پراکسید بعنوان یک صفت نامطلوب در روغن زیتون نیز در رقم ’ روغنی-محلی‘ بالاتر بود. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در شاخص رسیدگی 5/3 و چهار بین ارقام زیتون متفاوت بود اما در شاخص رسیدگی پنج تفاوت معناداری مشاهده نشد. در مجموع, نتایج نشان داد که افزایش شاخص رسیدگی میوه با کاهش ترکیبات آنتی اکسیدانی و حساسیت روغن زیتون به فرآیند اکسیداسیون همراه است. بنابراین روغن به دست آمده از میوه های با شاخص رسیدگی 5/3 پایداری و ماندگاری بیش تری دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسم نژاد، محمود، میغانی، حسین، و افتخاری، حسین. (1396). اثر شاخص رسیدگی بر کیفیت میوه و روغن سه رقم زیتون منطقه رودبار. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(2 )، 273-286. SID. https://sid.ir/paper/209222/fa

    Vancouver: کپی

    قاسم نژاد محمود، میغانی حسین، افتخاری حسین. اثر شاخص رسیدگی بر کیفیت میوه و روغن سه رقم زیتون منطقه رودبار. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(2 ):273-286. Available from: https://sid.ir/paper/209222/fa

    IEEE: کپی

    محمود قاسم نژاد، حسین میغانی، و حسین افتخاری، “اثر شاخص رسیدگی بر کیفیت میوه و روغن سه رقم زیتون منطقه رودبار،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 2 ، pp. 273–286، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209222/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button