مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

763
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شوری و دما بر جوانه زنی بذرگیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis)

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 169

چکیده

 بهمنظور بررسی تاثیرات توام تنش شوری حاصل از کلرید سدیم و کلرید کلسیم و دما بر خصوصیات جوانه زنی گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis), آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با پتانسیل های مختلف اسمزی (صفر, 3-, 6- و 9- بار) در دماهای متفاوت, 20, 25, 30 و 35 درجه سانتی گراد, با سه تکرار در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی, در سال 1389, انجام شد. در این تحقیق صفات درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه, نسبت طول ریشه چه به ساقه چه و بنیه بذر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف نمک, پتانسیل اسمزی و دما بر همه صفات مورد مطالعه بسیار معنی دار شد. مقایسه میانگین ها برای صفات درصد و سرعت جوانه زنی نشان داد که نمک کلرید کلسیم به ترتیب با 63 درصد و 11/7 نسبت به کلرید سدیم با 50 درصد و 70/1 اختلاف معنی داری داشت. بالاترین درصد و سرعت جوانه زنی در تیمار کلرید کلسیم و پتانسیل اسمزی 3- بار با دمای 25 درجه سانتی گراد مشاهده شد. بیشترین طول ریشه چه و بنیه بذر نیز در تیمار کلرید کلسیم و پتانسیل اسمزی 3- بار با دمای 20 درجه سانتی گراد مشاهده شد. بیشترین طول ساقه چه در تیمارهای کلرید سدیم و کلرید کلسیم با پتانسیل اسمزی شاهد (آب مقطر) و دمای 30 درجه سانتی گراد وجود داشت. به طور کلی با افزایش پتانسیل اسمزی و نیز دمای بالاتر از 30 درجه سانتی گراد همه صفات در هر دو محلول نمک به طور معنی داری کاهش یافت. با وجود این اثرات سوء, افزایش دماهای بالا در نمک کلرید سدیم به مراتب بیشتر از کلرید کلسیم بود. بررسی پاسخ گیاه زوفا به سطوح مختلف تنش شوری و دما در مرحله جوانه زنی, کشاورزان را در استقرار و تولید مطلوب آن یاری خواهد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، علی اکبر، حمیدی، حسن، آروس، جابر، و معصومی، علی. (1392). بررسی اثر شوری و دما بر جوانه زنی بذرگیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 15(3)، 155-169. SID. https://sid.ir/paper/209239/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی علی اکبر، حمیدی حسن، آروس جابر، معصومی علی. بررسی اثر شوری و دما بر جوانه زنی بذرگیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1392؛15(3):155-169. Available from: https://sid.ir/paper/209239/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر قاسمی، حسن حمیدی، جابر آروس، و علی معصومی، “بررسی اثر شوری و دما بر جوانه زنی بذرگیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis)،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 15، no. 3، pp. 155–169، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209239/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button