مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

751
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی صفات بیوشیمیایی در برخی پایه های پسته تحت تنش شوری به منظور انتخاب پایه های متحمل

صفحات

 صفحه شروع 323 | صفحه پایان 336

چکیده

 گیاهان هنگام مواجه شدن با انواع تنش های محیطی از سیستم آنتی اکسیدانی جهت مقابله با عوارض ناشی از تنش استفاده می کنند. در این تحقیق به منظور بررسی اثر تنش شوری ناشی از افزایش کلرید سدیم بر سیستم آنتی اکسیدانی و برخی خصوصیات فیزیولوژیک دانهال های پسته (بادامی ریز زرند, قزوینی, سرخس, آتلانتیکا, UCB1 و دورگ های cv. BadamiRiz-e--Zarand × P. Integerrima, Pistacia. vera, cv. Sharakhs× P. Integerrima P. vera P. atlantica Desf× P. Integerrima, ) آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در بستر کوکوپیت و پرلایت انجام شد. عوامل آزمایش شامل تنش شوری (صفر, 75, 150 و 225 میلی مولار) و پایه بودند. اعمال تنش در سال دوم به مدت نه هفته انجام گردید. در پایان آزمایش برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دانهال ها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری, سطح برگ و کلروفیل کل در گیاهان مورد مطالعه کاهش یافتند. پایه آتلانتیکا بیشترین و پایه بادامی ریز زرند کمترین کاهش را در این خصوص نشان دادند. همچنین با افزایش سطح شوری, میزان پرولین برگ, فنول کل و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان افزایش یافتند. بیشترین افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در دورگ بادامی ریز زرند× اینتگریما, پایه های بادامی ریز زرند و قزوینی مشاهده شد. با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد دورگ بادامی ریز زرند× اینتگریما, پایه های بادامی ریز زرند و قزوینی توانایی بیشتری در حفظ پروتئین های برگ داشته و تحمل بالاتری نسبت به تنش شوری دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، خیرمحمد، عبادی، علی، عسکری سرچشمه، محمدعلی، فتاحی مقدم، محمدرضا، و حکم آبادی، حسین. (1398). ارزیابی صفات بیوشیمیایی در برخی پایه های پسته تحت تنش شوری به منظور انتخاب پایه های متحمل. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(3 )، 323-336. SID. https://sid.ir/paper/209249/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی خیرمحمد، عبادی علی، عسکری سرچشمه محمدعلی، فتاحی مقدم محمدرضا، حکم آبادی حسین. ارزیابی صفات بیوشیمیایی در برخی پایه های پسته تحت تنش شوری به منظور انتخاب پایه های متحمل. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(3 ):323-336. Available from: https://sid.ir/paper/209249/fa

    IEEE: کپی

    خیرمحمد محمدی، علی عبادی، محمدعلی عسکری سرچشمه، محمدرضا فتاحی مقدم، و حسین حکم آبادی، “ارزیابی صفات بیوشیمیایی در برخی پایه های پسته تحت تنش شوری به منظور انتخاب پایه های متحمل،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 3 ، pp. 323–336، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209249/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button