مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر رقم های بادام ’ شاهرود 12‘ ، ’ تونو‘ و ژنوتیپ’ 16-1‘ پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 371 | صفحه پایان 381

چکیده

 ترکیب پایه و پیوندک و سطح شوری می تواند واکنش های بیوشیمیایی بادام را در شرایط تنش شوری تحت تأثیر قرار دهد. به منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر تغییرات بیوشیمیایی تعدادی از ژنوتیپ های بادام, آزمایشی با دو عامل ژنوتیپ در 4 سطح (’ شاهرود 12‘ , ’ تونو‘ و ژنوتیپ’ 16-1‘ پیوند شده روی پایه GF677 و پایه GF677 (بدون پیوند)) و شوری آب آبیاری در پنج سطح (غلظت های 0, 2/1, 4/2, 6/3 و 8/4 گرم در لیتر کلرید سدیم به ترتیب با هدایت الکتریکی 5/0, 5/2, 9/4, 3/7 و 8/9 دسی زیمنس بر متر), انجام شد. نتایج نشان داد, محتوی پراکسید هیدروژن, مالون دی آلدئید و سایر آلدئیدها, با افزایش غلظت نمک تا سطح شوری 8/4 گرم در لیتر در تمامی ژنوتیپ های مطالعه شده, افزایش یافتند. محتوی فنل کل, ظرفیت آنتی اکسیدانی, قندهای محلول, پرولین, پروتئین محلول کل, فعالیت آنزیم های کاتالاز, گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در تمامی ژنوتیپ های مطالعه شده, ابتدا با افزایش غلظت نمک, افزایش و سپس با افزایش بیشتر سطح شوری, مقدار آن ها کاهش یافت. در مجموع, بیشترین محتوی پروتئین محلول کل, فعالیت آنزیم های کاتالاز, گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در سطح شوری 6/3 گرم در لیتر و بیشترین محتوی فنل کل, ظرفیت آنتی اکسیدانی, قندهای محلول و پرولین در سطح شوری 8/4 گرم در لیتر و کمترین محتوی پراکسید هیدروژن, مالون دی آلدئید, سایر آلدئیدها و قندهای نامحلول در دو سطوح شوری 6/3 و 8/4 گرم در لیتر در رقم ’ شاهرود 12‘ , مشاهده شد. از میان ژنوتیپ های مورد مطالعه, رقم ’ شاهرود 12‘ , به عنوان متحمل ترین رقم به شوری تشخیص داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مومن پور، علی، بخشی، داوود، و ایمانی، علی. (1397). اثر تنش شوری بر رقم های بادام ’ شاهرود 12‘ , ’ تونو‘ و ژنوتیپ’ 16-1‘ پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(2 )، 371-381. SID. https://sid.ir/paper/209388/fa

    Vancouver: کپی

    مومن پور علی، بخشی داوود، ایمانی علی. اثر تنش شوری بر رقم های بادام ’ شاهرود 12‘ , ’ تونو‘ و ژنوتیپ’ 16-1‘ پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(2 ):371-381. Available from: https://sid.ir/paper/209388/fa

    IEEE: کپی

    علی مومن پور، داوود بخشی، و علی ایمانی، “اثر تنش شوری بر رقم های بادام ’ شاهرود 12‘ , ’ تونو‘ و ژنوتیپ’ 16-1‘ پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 2 ، pp. 371–381، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209388/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button