مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

919
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس مرزه خوزستانی، رشینگری، کارواکرول و قارچ کش بنومیل بر بازدارندگی رشد قارچ Botrytis cinerea Pres.: Fr. عامل بیماری پوسیدگی خاکستری میوه

صفحات

 صفحه شروع 531 | صفحه پایان 540

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیرات ضدقارچی اسانس گیاهان مرزه خوزستانی (Satureja khuzistanica Jamzad), مرزه رشینگری (S. rechingeri Jamzad), کارواکرول و قارچ کش بنومیل در کنترل قارچ Botrytis cinerea Pers.:Fr. بر روی محیط کشت سیب زمینی-دکستروز-آگار و میوه های انگور یاقوتی, کیوی و توت فرنگی صورت گرفت. آزمایش ها به صورت فاکتوریل براساس طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. اثر بازدارندگی اسانس ها, کارواکرول و قارچ کش بنومیل بر روی قارچ در محیط کشت PDA و میوه نشان داد که اسانس مرزه خوزستانی, کارواکرول و بنومیل قدرت بازدارندگی بیشتری نسبت به اسانس  مرزه رشینگری دارند. ترکیبات عمده موجود در اسانس مرزه خوزستانی شامل کارواکرول (92.16 درصد), پی-سیمن (1.26 درصد) و گاما-ترپنن (0.74 درصد) و در مرزه رشینگری شامل کارواکرول (77.2016 درصد), گاما-ترپنن (1.062 درصد) و پی-سیمن (1.26 درصد) بودند. اسانس مرزه خوزستانی, کارواکرول و بنومیل در غلظت های 50, 200, 500 و 1000 میکرولیتر در لیتر در مقایسه با اسانس مرزه رشینگری در کنترل عامل بیماری موثرتر بودند, به طوری که اسانس مرزه خوزستانی در غلظت 200 میکرولیتر در لیتر, کارواکرول در همه غلظت ها و بنومیل در غلظت 50 میکرولیتر در لیتر موجب بازدارندگی کامل (100 درصد) رشد قارچ عامل بیماری شدند. بررسی های آزمایشگاهی در محیط کشت و روی میوه نشان داد که با افزایش غلظت اسانس های گیاهی بر فعالیت ضدقارچی آنها علیه عامل بیماری افزوده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درویش نیا، مصطفی، رضایی نژاد، عبدالحسین، و دلفان، بهرام. (1394). اثر اسانس مرزه خوزستانی, رشینگری, کارواکرول و قارچ کش بنومیل بر بازدارندگی رشد قارچ Botrytis cinerea Pres.: Fr. عامل بیماری پوسیدگی خاکستری میوه. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(2)، 531-540. SID. https://sid.ir/paper/209435/fa

    Vancouver: کپی

    درویش نیا مصطفی، رضایی نژاد عبدالحسین، دلفان بهرام. اثر اسانس مرزه خوزستانی, رشینگری, کارواکرول و قارچ کش بنومیل بر بازدارندگی رشد قارچ Botrytis cinerea Pres.: Fr. عامل بیماری پوسیدگی خاکستری میوه. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(2):531-540. Available from: https://sid.ir/paper/209435/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی درویش نیا، عبدالحسین رضایی نژاد، و بهرام دلفان، “اثر اسانس مرزه خوزستانی, رشینگری, کارواکرول و قارچ کش بنومیل بر بازدارندگی رشد قارچ Botrytis cinerea Pres.: Fr. عامل بیماری پوسیدگی خاکستری میوه،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 2، pp. 531–540، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209435/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا