مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای زیستی و ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت علوفه کاسنی در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 207

چکیده

 به منظور بررسی اثر کودهای زیستی و ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت علوفه کاسنی در شرایط دیم, آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در دانشگاه ارومیه اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد, قارچ مایکوریزا (Funneliformis mosseae), باکتری تیوباسیلوس (Thiobacillus), مایکوریزا+تیوباسیلوس, ورمی کمپوست, مایکوریزا+ورمی کمپوست, تیوباسیلوس+ورمی کمپوست و مایکوریزا+تیوباسیلوس+ورمی کمپوست بودند که تأثیر آن ها در دو مرحله رشدی (قبل از ساقه رفتن و گل دهی کامل) بررسی شد. تیمار تلفیقی مایکوریزا+تیوباسیلوس+ورمی کمپوست عملکرد علوفه خشک, درصد هضم پذیری ماده خشک, عملکرد پروتئین خام و عملکرد کربوهیدرات های محلول در آب را در مرحله رشدی گلدهی کامل, به ترتیب 72/99, 21/143, 54/68 و 76 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داد و تیمار مذکور, در بین تمامی تیمارهای آزمایشی و در هر دو مرحله رشدی, دارای کمترین میزان الیاف نامحلول در شوینده اسیدی بود. هم چنین, تیمار مایکوریزا+تیوباسیلوس بیشترین درصد پروتئین خام (71/19 درصد) را در مرحله گل دهی کامل, تولید نمود. بهطور کلی, کاربرد قارچ مایکوریزا و باکتری تیوباسیلوس به همراه ورمی کمپوست, سبب بهبود عملکرد کمی و کیفی علوفه کاسنی در شرایط بدون آبیاری گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده توتونچی، پیمان، پیرزاد، علیرضا، و جلیلیان، جلال. (1398). اثر کودهای زیستی و ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت علوفه کاسنی در شرایط دیم. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(2 )، 195-207. SID. https://sid.ir/paper/209476/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده توتونچی پیمان، پیرزاد علیرضا، جلیلیان جلال. اثر کودهای زیستی و ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت علوفه کاسنی در شرایط دیم. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(2 ):195-207. Available from: https://sid.ir/paper/209476/fa

    IEEE: کپی

    پیمان محمدزاده توتونچی، علیرضا پیرزاد، و جلال جلیلیان، “اثر کودهای زیستی و ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت علوفه کاسنی در شرایط دیم،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 2 ، pp. 195–207، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209476/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button