مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

725
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر قارچ تریکودرما (جدایه 65) بر خصوصیات مورفولوژیک و بیوشیمیایی گل مریم تحت تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 73

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح مختلف قارچ تریکودرما بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیک, گلدهی و بیوشیمیایی گیاه گل مریم در شرایط تنش خشکی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه های تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد در سال های 95 به انجام رسید. تیمارهای تنش خشکی شامل مقادیر 100, 50 و 25 درصد ظرفیت زراعی و تیمار قارچ T. harzianum 65 شامل سه سطح 20, 10 و صفر درصد قارچ در نظر گرفته شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تنش خشکی باعث افزایش مقادیر آنتی اکسیدان, کلروفیل کل و پرولین شد. از سوی دیگر تنش خشکی, تاثیر منفی و معنی داری بر مقدار وزن تر ریشه و زیست توده, وزن خشک ریشه و زیست توده, محتوای رطوبت نسبی برگ, قطر گلچه و تعداد گلچه بازشده داشت اما قارچ تریکودرما توانست این اثرات منفی تنش خشکی را تعدیل نماید. بیشترین مقدار کلروفیل کل و رطوبت نسبی آب برگ به ترتیب با مقدار 04/1 میلی گرم بر گرم وزن تر برگ و 2/85 درصد در نمونه 10 قارچ به دست آمد که اختلاف معنی داری با سطح 20 درصد قارچ نداشت. در سایر صفات بیشترین مقادیر مربوط به سطح 20 درصد قارچ بوده-است. از آنجا که قارچ تریکودرما ضمن کاهش اثرات تنش خشکی, باعث افزایش رشد رویشی و افزایش تعداد گلچه بازشده (بعنوان عامل مهم در بازارپسندی) گل مریم شده است, می توان به عنوان عامل بیولوژیک در افزایش کیفیت گل مریم در شرایط مشابه پیشنهاد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذکاوتی، حمیدرضا، شور، محمود، روحانی، حمید، فاضلی کاخکی، سیدفاضل، و گنجی مقدم، ابراهیم. (1398). تاثیر قارچ تریکودرما (جدایه 65) بر خصوصیات مورفولوژیک و بیوشیمیایی گل مریم تحت تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(1 )، 61-73. SID. https://sid.ir/paper/209553/fa

    Vancouver: کپی

    ذکاوتی حمیدرضا، شور محمود، روحانی حمید، فاضلی کاخکی سیدفاضل، گنجی مقدم ابراهیم. تاثیر قارچ تریکودرما (جدایه 65) بر خصوصیات مورفولوژیک و بیوشیمیایی گل مریم تحت تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(1 ):61-73. Available from: https://sid.ir/paper/209553/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا ذکاوتی، محمود شور، حمید روحانی، سیدفاضل فاضلی کاخکی، و ابراهیم گنجی مقدم، “تاثیر قارچ تریکودرما (جدایه 65) بر خصوصیات مورفولوژیک و بیوشیمیایی گل مریم تحت تنش خشکی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 1 ، pp. 61–73، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209553/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا