مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه ای توسط تیمارهای اسید جیبرلیک و کلرید کلسیم در شرایط اقلیمی منطقه ایلام

صفحات

 صفحه شروع 649 | صفحه پایان 660

چکیده

 به منظور مطالعه اثر تیمارهای اسید جیبرلیک و کلرید کلسیم بر حل مشکلات کشت گیاه فلفل دلمه ای در منطقه ایلام (شامل تولید میوه هایی با اندازه نامناسب و دچار عارضه پوسیدگی گلگاه و آفتاب سوختگی), تحقیق حاضر در دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام در سال زراعی 1392 انجام گرفت. به این منظور, تیمارهای اسید جیبرلیک (50 میلی گرم بر لیتر) و کلرید کلسیم (0.5 درصد), هر یک به صورت دو بار (زمان ظهور میوه و 15 روز پس از آن) یا سه بار (زمان ظهور میوه, و 10 و 20 روز پس از آن) محلول پاشی روی فلفل دلمه ای رقم ’کالیفرنیا واندر‘ اعمال و پس از رسیدگی فیزیولوژیکی, خصوصیات کمی و کیفی میوه بررسی شد. در اکثر خصوصیات مورد بررسی, اختلاف معناداری بین دفعات محلول پاشی مشاهده نشد. تیمار اسید جیبرلیک به طور معناداری در مقایسه با شاهد, سبب افزایش عملکرد بوته, تعداد میوه در هر بوته, بازارپسندی, قطر, وزن, ضخامت گوشت, سفتی بافت و وزن خشک میوه, محتوای اسید آسکوربیک, ظرفیت آنتی اکسیدانی, مقدار کلروفیل میوه, ارتفاع بوته, طول میان گره, سطح برگ و تعداد شاخه فرعی شد و درصد پوسیدگی گلگاه و میزان آفتاب سوختگی میوه را نیز کاهش داد. تیمار کلرید کلسیم نیز در مقایسه با شاهد, به افزایش وزن خشک, سفتی بافت, ضخامت گوشت میوه, مقدار کلروفیل b و مقدار کلروفیل کل میوه انجامید و درصد میوه های دارای آفتاب سوختگی و پوسیدگی گلگاه را نیز کاهش داد؛ هرچند این تیمار در بهبود صفات رویشی بوته شامل طول ساقه, قطر شاخساره, عرض شاخساره, طول میان گره, تعداد شاخه جانبی, سطح برگ و همچنین اندازه میوه و عملکرد تاثیر معناداری در مقایسه با شاهد نشان نداد. به طور کلی, اعمال هر دو تیمار جیبرلین و کلرید کلسیم می تواند در بهبود خصوصیات کمی و کیفی گیاه فلفل دلمه ای موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، میثم، صیدی، مهدی، خادمی، اورنگ، و بازگیر، مسعود. (1394). بهبود خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ ای توسط تیمارهای اسید جیبرلیک و کلرید کلسیم در شرایط اقلیمی منطقه ایلام. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(3)، 649-660. SID. https://sid.ir/paper/209651/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی میثم، صیدی مهدی، خادمی اورنگ، بازگیر مسعود. بهبود خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ ای توسط تیمارهای اسید جیبرلیک و کلرید کلسیم در شرایط اقلیمی منطقه ایلام. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(3):649-660. Available from: https://sid.ir/paper/209651/fa

    IEEE: کپی

    میثم محمدی، مهدی صیدی، اورنگ خادمی، و مسعود بازگیر، “بهبود خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ ای توسط تیمارهای اسید جیبرلیک و کلرید کلسیم در شرایط اقلیمی منطقه ایلام،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 3، pp. 649–660، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209651/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button