مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کم ابیاری و اسید سالیسیلیک بر اسانس و آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاه رازیانه

صفحات

 صفحه شروع 713 | صفحه پایان 727

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) تحت شرایط کم آبی, آزمایشی به صورت کرت های خردشده در قالب طرح مربع لاتین با سه تکرار, در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1391 به اجرا درامد. فاکتور اصلی, آبیاری در سه سطح (50, 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی)؛ و فاکتور فرعی, غلظت اسید سالیسیلیک در سه سطح (صفر,  0.5و یک میلی مولار) درنظر گرفته شد. محلول پاشی اسید سالیسیلیک در مرحله چهاربرگی و قبل از اعمال تیمار آبیاری انجام گرفت. کم ابیاری سبب کاهش معنادار عملکرد دانه, درصد و عملکرد اسانس و افزایش معنادار آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و گایاکول پراکسیداز نسبت به تیمار شاهد شد. با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک, افزایش معناداری در عملکرد دانه, درصد و عملکرد اسانس و انزیم های سوپراکسید دیسموتاز و گایاکول پراکسیداز نسبت به تیمار شاهد دیده شد. همچنین اثر متقابل کم ابیاری در اسید سالیسیلیک بر عملکرد دانه, عملکرد اسانس و آنزیم های آنتی اکسیدان معنادار بود. افزایش آنزیم های آنتی اکسیدان نشان دهنده کاهش خسارت اکسیداتیو و نقش اسید سالیسیلیک در افزایش تحمل رازیانه در برابر کمبود آب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالارپورغربا، فاطمه، و فرح بخش، حسن. (1394). تاثیر کم ‌ابیاری و اسید سالیسیلیک بر اسانس و آنزیم‌ های آنتی ‌اکسیدان در گیاه رازیانه. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(3)، 713-727. SID. https://sid.ir/paper/209661/fa

    Vancouver: کپی

    سالارپورغربا فاطمه، فرح بخش حسن. تاثیر کم ‌ابیاری و اسید سالیسیلیک بر اسانس و آنزیم‌ های آنتی ‌اکسیدان در گیاه رازیانه. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(3):713-727. Available from: https://sid.ir/paper/209661/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سالارپورغربا، و حسن فرح بخش، “تاثیر کم ‌ابیاری و اسید سالیسیلیک بر اسانس و آنزیم‌ های آنتی ‌اکسیدان در گیاه رازیانه،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 3، pp. 713–727، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button