مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

376
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد نیاز درجه-روز رشد مراحل فنولوژیکی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) بر اساس مقیاسBBCH در نظام های زراعی مختلف (نظام رایج و اکولوژیک)

صفحات

 صفحه شروع 368 | صفحه پایان 385

چکیده

 بررسی فنولوژی گیاهان دارویی برای تنظیم برنامه های بهره برداری, مواد مؤثر, جمع آوری بذرها, مبارزه با آفات, جلوگیری از برداشت های بی موقع, از بین بردن علف های هرز در مراحل مختلف فنولوژی حائز اهمیت است. هر گیاه برحسب شرایط آب و هوایی برای دوره حیات خود نیاز به کسب مقدار معینی حرارت دارد. در این پژوهش مراحل فنولوژیکی چای ترش و نیازهای حرارتی آن در منطقه ایرانشهر طی سال های 92-1391 بررسی شده است. یافته های این تحقیق نشان داد که برحسب دمای مؤثر طول دوره فعالیت بیولوژی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) در این منطقه 183 روز می باشد که در این مدت گیاه در مجموع به 84/5013 درجه-روز رشد حرارت در مراحل فنولوژیکی نیاز دارد. طی این دوره نه مرحله فنولوژی بر اساس مقیاس BBCH به ثبت رسید که عبارت بودند از جوانه زنی, توسعه برگ ها, تشکیل شاخه های فرعی, افزایش طول ساقه اصلی, ظهور گل آذین, گلدهی, نمو غوزه ها, رسیدن کاسبرگ ها و دانه ها و مرحله پیری که به ترتیب در هر مرحله به 153, 1051, 501, 506, 583, 730, 892, 349 و 246 درجه-روز رشد نیاز دارد. به دلیل وجود دماهای بالا در طول دوره رشد چای ترش, این گیاه با سرعت بیشتری مراحل فنولوژیکی خود را طی نموده و به بلوغ فیزیولوژیکی رسید. با توجه به نتایج حاصله به نظر می رسد افزایش بقایای گیاهی در سطح خاک باعث افزایش ظرفیت نگهداری رطوبت در خاک و کاهش دمای محیط خاک شده که خود باعث تأخیر در وقوع مراحل فنولوژیکی گیاه شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادزاده، سیدمهدی، رضوانی مقدم، پرویز، بنایان اول، محمد، و اصیلی، جواد. (1397). برآورد نیاز درجه-روز رشد مراحل فنولوژیکی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) بر اساس مقیاسBBCH در نظام های زراعی مختلف (نظام رایج و اکولوژیک). بوم شناسی کشاورزی، 10(2 (پیاپی 36) )، 368-385. SID. https://sid.ir/paper/211032/fa

    Vancouver: کپی

    جوادزاده سیدمهدی، رضوانی مقدم پرویز، بنایان اول محمد، اصیلی جواد. برآورد نیاز درجه-روز رشد مراحل فنولوژیکی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) بر اساس مقیاسBBCH در نظام های زراعی مختلف (نظام رایج و اکولوژیک). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(2 (پیاپی 36) ):368-385. Available from: https://sid.ir/paper/211032/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی جوادزاده، پرویز رضوانی مقدم، محمد بنایان اول، و جواد اصیلی، “برآورد نیاز درجه-روز رشد مراحل فنولوژیکی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) بر اساس مقیاسBBCH در نظام های زراعی مختلف (نظام رایج و اکولوژیک)،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 2 (پیاپی 36) ، pp. 368–385، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211032/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا