مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,038
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

226
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پری بیوتیک اینولین بر فاکتورهای سیستم ایمنی و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1972 در برابر باکتری بیماری زای استرپتوکوک

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 312

چکیده

 از جمله راهکارهایی که می تواند علاوه بر تامین مواد مغذی لازم در جهت حمایت از رشد و نمو موجودات آبزی, سبب افزایش سلامت, مقاومت نسبت به استرس و عوامل بیماری زا شوند استفاده از پری بیوتیکها, در جیره غذایی آبزیان می باشد. اینولین به عنوان یک پری بیوتیک, پلی ساکاریدی است که اثرات مفیدش برای انسان و پستانداران ثابت شده است. اما مطالعات اندکی در مورد اثرات این پری بیوتیک در آبزیان وجود دارد. در این تحقیق جهت تغذیه ماهیان از غذای تجاری استفاده شد که حاوی 40 درصد پروتئین,14  درصد چربی و سطح انرژی برابر با 3.5 کیلوکالری بر گرم بود. تاثیر پری بیوتیک اینولین در مقادیر 5, 0 و 2 درصد جیره در مقایسه با غذای شاهد (بدون اینولین) بر فاکتورهای سیستم ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن اولیه 2.5±34 در مدت 60 روز بررسی شد. آزمایش در 3 تکرار و به تعداد 30 ماهی در هر تکرار انجام شد. پس از 2 ماه غذادهی, 10 ماهی از هر تکرار جدا شده و جهت بررسی تاثیر اینولین در مقاومت ماهیان در برابر باکتری بیماری زای استرپتوکوک مورد عملیات رویارویی  (Challenge)قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که مکمل کردن جیره با اینولین سبب شد فاکتورهای ایمنی نظیر لیزوزیم سرم خون,IgM  کل سرم خون و تعداد کل گلبولهای سفید به طور معناداری در مقایسه با گروه شاهد بالاتر رود .(P<0.00) همچنین درصد لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با اینولین در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری بالاتر بود .(P<0.00) پس از 15 روز از رویارویی با باکتری استرپتوکوک بازماندگی در ماهیان تغذیه شده با اینولین (89 درصد اینولین  2درصد و 84 درصد اینولین 0.5 درصد) به طور معناداری در مقایسه با گروه شاهد (65 درصد بازماندگی) بازماندگی بالاتری داشتند. در پایان این گونه نتیجه گیری می شود که اینولین به عنوان پری بیوتیک و یک محرک ایمنی تاثیر مثبتی در تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان در برابر باکتری بیماری زای استرپتوکوک دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ الاسلامی امیری، مجتبی، یوسفیان، مهدی، یاوری، وحید، صفری، رضا، و قیاسی، مریم. (1390). بررسی تاثیر پری بیوتیک اینولین بر فاکتورهای سیستم ایمنی و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1972 در برابر باکتری بیماری زای استرپتوکوک. زیست شناسی ایران، 24(2)، 303-312. SID. https://sid.ir/paper/21213/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ الاسلامی امیری مجتبی، یوسفیان مهدی، یاوری وحید، صفری رضا، قیاسی مریم. بررسی تاثیر پری بیوتیک اینولین بر فاکتورهای سیستم ایمنی و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1972 در برابر باکتری بیماری زای استرپتوکوک. زیست شناسی ایران[Internet]. 1390؛24(2):303-312. Available from: https://sid.ir/paper/21213/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی شیخ الاسلامی امیری، مهدی یوسفیان، وحید یاوری، رضا صفری، و مریم قیاسی، “بررسی تاثیر پری بیوتیک اینولین بر فاکتورهای سیستم ایمنی و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1972 در برابر باکتری بیماری زای استرپتوکوک،” زیست شناسی ایران، vol. 24، no. 2، pp. 303–312، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21213/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button