مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

983
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شوری بر توان دگرآسیبی کلزا از طریق مطالعه برخی شاخص های رشد، میزان کلروفیل، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیترات ردوکتاز دانه رست سویا در شرایط هیدروپونیک

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 325

چکیده

 تنش شوری یکی از فاکتورهای مهم در ایجاد تغییر مسیرهای متابولیسمی است که سنتز متابولیت های اولیه و ثانویه از جمله ترکیبات آللوشیمیایی را تحت تاثیر قرار می دهد. کلزا از جمله گیاهانی است که دارای ترکیبات آللوشیمیایی خاصی تحت عنوان ﮔلوکوزینولات ها می باشد. سویا یکی از گیاهان کشت شده در تناوب زراعی با کلزا بوده که نسبت به ترکیبات آللوشیمیایی تولید شده توسط کلزا حساس می باشد. هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثر تنش شوری با درجات متفاوت (تنش ملایم و شدید) بر توان دگرآسیبی کلزا از طریق مطالعه رشد, میزان کلروفیل و آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز و نیترات ردوکتاز در دانه رست سویا در پاسخ به شرایط هیدروپونیک می باشد. در این راستا, گیاه کلزا رقم هایولا تحت تیمار شوری ملایم (EC=6dS/m) و شوری شدید (EC=10dS/m)  و غیرشور (EC=0dS/m) در شرایط گلدانی کشت و از عصاره آبی کل گیاه در غلظت %70 تهیه و به محیط کشت هوگلند حاوی دانه رست های سویا اضافه شد. نتایج نشان داد که با افزایش شدت تنش شوری بر توان دگرآسیبی کلزا نیز افزوده می شود. بدین معنی که عصاره آبی حاصل از کلزاهای کشت شده در خاک های شور سبب کاهش کلروفیل لپه, طول ریشه و اﭘﻲکوتیل, کاهش فعالیت کاتالاز و اکسیداز اندام هوایی و ریشه و نیز کاهش فعالیت نیترات ردوکتاز در لپه ها می شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیاکان، مریم، تجری، معصومه، و قربانلی، مه لقا. (1387). بررسی اثر شوری بر توان دگرآسیبی کلزا از طریق مطالعه برخی شاخص های رشد, میزان کلروفیل, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیترات ردوکتاز دانه رست سویا در شرایط هیدروپونیک. زیست شناسی ایران، 21(2)، 315-325. SID. https://sid.ir/paper/21256/fa

    Vancouver: کپی

    نیاکان مریم، تجری معصومه، قربانلی مه لقا. بررسی اثر شوری بر توان دگرآسیبی کلزا از طریق مطالعه برخی شاخص های رشد, میزان کلروفیل, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیترات ردوکتاز دانه رست سویا در شرایط هیدروپونیک. زیست شناسی ایران[Internet]. 1387؛21(2):315-325. Available from: https://sid.ir/paper/21256/fa

    IEEE: کپی

    مریم نیاکان، معصومه تجری، و مه لقا قربانلی، “بررسی اثر شوری بر توان دگرآسیبی کلزا از طریق مطالعه برخی شاخص های رشد, میزان کلروفیل, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیترات ردوکتاز دانه رست سویا در شرایط هیدروپونیک،” زیست شناسی ایران، vol. 21، no. 2، pp. 315–325، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21256/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button