مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

833
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

192
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری بر شاخصهای رشد، میزان بازماندگی، غذا گیری و پارامترهای خونی در بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum kamensky, 1901)

صفحات

 صفحه شروع 539 | صفحه پایان 548

چکیده

 در مطالعه حاضر, تاثیر سطوح مختلف شوری (0, 2, 4, 7 و 10 گرم در لیتر) روی رشد, بازماندگی, غذا گیری و پارامترهای خونی بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum kamensky, 1901) با میانگین وزنی 0.02±0.22 گرم به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. وزن اکتسابی (WG) و نرخ رشد روزانه (DGR) بچه ماهیان به طور معنی داری تحت تاثیر شوری قرار گرفت (0.05>P) ولیکن نرخ رشد ویژه (SGR), ضریب تبدیل غذایی (FCR), شاخص وضعیت (CF) و درصد افزایش وزن بدن (%BWG) بچه ماهیان در پایان دوره آزمایش در بین تیمارها اختلاف معنی داری نداشتند (0.05<P). نتایج نشان دادند که بالاترین وزن اکتسابی (WG), نرخ رشد روزانه (DGR) و درصد افزایش وزن بچه ماهیان در شوری 4 گرم در لیتر و پایین ترین مقادیر آنها در شوری 10 گرم در لیتر به دست آمد. بیشترین میزان نرخ رشد ویژه (SGR) و شاخص وضعیت (CF) بچه ماهیان در شوری 2 گرم در لیتر و کمترین مقدار پارامترهای مذکور در شوری 10 گرم در لیتر گزارش گردید. بهترین ضریب تبدیل غذایی (FCR) در شوری 2 گرم در لیتر مشاهده شد. بچه ماهیانی که در شوری 10 گرم در لیتر پرورش یافتند, رشد کندتر و میزان جذب غذای نسبتا پایین تری را نشان دادند. همچنین در این تحقیق برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون بچه ماهیان (هماتوکریت, گلوکز, کلسترول, پروتئین کل, کلسیم, منیزیم, سدیم و پتاسیم) در پایان دوره آزمایش مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج حاصل از آنالیز پارامترهای بیوشیمیایی خون حاکی از عدم وجود اختلاف معنی دار بین تیمارهای مختلف بود (0.05<P). در مجموع, این تحقیق پیشنهاد می کند بچه ماهیان سفید در آبهایی که شوری آنها تا 7 گرم در لیتر می باشد, به خوبی پرورش می یابند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عنایت غلام پور، طیبه، ایمان پور، محمدرضا، حسینی، سیدعباس، و شعبان پور، بهاره. (1390). تاثیر سطوح مختلف شوری بر شاخصهای رشد, میزان بازماندگی, غذا گیری و پارامترهای خونی در بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum kamensky, 1901). زیست شناسی ایران، 24(4)، 539-548. SID. https://sid.ir/paper/21441/fa

    Vancouver: کپی

    عنایت غلام پور طیبه، ایمان پور محمدرضا، حسینی سیدعباس، شعبان پور بهاره. تاثیر سطوح مختلف شوری بر شاخصهای رشد, میزان بازماندگی, غذا گیری و پارامترهای خونی در بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum kamensky, 1901). زیست شناسی ایران[Internet]. 1390؛24(4):539-548. Available from: https://sid.ir/paper/21441/fa

    IEEE: کپی

    طیبه عنایت غلام پور، محمدرضا ایمان پور، سیدعباس حسینی، و بهاره شعبان پور، “تاثیر سطوح مختلف شوری بر شاخصهای رشد, میزان بازماندگی, غذا گیری و پارامترهای خونی در بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum kamensky, 1901)،” زیست شناسی ایران، vol. 24، no. 4، pp. 539–548، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21441/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button