مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عوامل مختلف محیطی بر تولید آنزیم پروتئیناز آسپارتیک در گونه ای از کپک موکور

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 آنزیم پروتئیناز آسپارتیک توسط گونه های زیادی از قارچ ها تولید می گردد که در این میان, زیگومیست ها از اهمیت خاصی برخوردار هستند. گونه های زیادی از قارچ های مربوط به سرده (جنس) موکور از منابع مختلفی مثل: پساب صنایع لبنی, انواع خاک, انواع پنیرهای آلوده به قارچ, کمپوست و گیاهان آلوده به قارچ جداسازی و خالص سازی گردیده و در حد سرده شناسایی شدند. این کپک ها را به منظور نگهداری به محیط خاک که حاوی سبوس گندم بود, انتقال داده و برای تولید هاگ به محیط PDA نیز تلقیح گردیدند. تولید آنزیم در محیط کشتی که حاوی سبوس گندم و آب می باشد و به طریقه تخمیر بستر جامد صورت پذیرفت و محلول های آنزیمی با افزودن بافر سیترات به محیط کشت و فیلتراسیون, به دست آمدند. فعالیت آنزیمی و قدرت لخته کنندگی در هر مورد محاسبه شدند و نسبت های لخته کنندگی به پروتئولیز به دست آمدند. بالاترین نسبت متعلق به گونه ای از موکور بود که از خاک جداسازی گردید. در ادامه آزمایش به منظور ارتقا سطح تولید آنزیم و افزایش قدرت لخته کنندگی آن, تیمارهای مختلفی بر روی قارچ فوق الذکر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. اگر میزان تلقیح اسپور به محیط کشت 700 هزار به ازای هر گرم سبوس گندم باشد, بالاترین نسبت لخته کنندگی به پروتئولیز دیده می شود آمونیوم کلرید و عصاره مخمر می توانند تولید آنزیم را تحریک کنند به طوری که مقدار بهینه برای آمونیوم کلرید برابر 1% و برای عصاره مخمر برابر 1.5% تعیین گردید. تولید آنزیم پس از 72 ساعت انکوباسیون به حداکثر رسید و بهترین pH برای تولید آنزیم, 6.5 تعیین شد. بهینه دمای انکوباسیون برای تولید آنزیم, 27˚C تعیین گردید.با کاهش pH محلول آنزیم در سنجش آنزیمی, فعالیت, آنزیم افزایش یافت که این مطلب بیانگر آن است که آنزیم مورد نظر از نوع پروتئاز اسیدی می باشد. افزدون 8.9 میلی لیتر آب پنیر با pH=6.5 و ملاس چغندر قند با pH=6.5 و بریکس 15 به طور جداگانه به محیط کشت, به ترتیب تولید آنزیم را به میزان 2.93% و 5.1%  افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نحوی، ایرج، بلالی، غلامرضا، مبینی دهکردی، محسن، و شارقی، بهزاد. (1380). تاثیر عوامل مختلف محیطی بر تولید آنزیم پروتئیناز آسپارتیک در گونه ای از کپک موکور. زیست شناسی ایران، 10(2-1)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/21475/fa

    Vancouver: کپی

    نحوی ایرج، بلالی غلامرضا، مبینی دهکردی محسن، شارقی بهزاد. تاثیر عوامل مختلف محیطی بر تولید آنزیم پروتئیناز آسپارتیک در گونه ای از کپک موکور. زیست شناسی ایران[Internet]. 1380؛10(2-1):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/21475/fa

    IEEE: کپی

    ایرج نحوی، غلامرضا بلالی، محسن مبینی دهکردی، و بهزاد شارقی، “تاثیر عوامل مختلف محیطی بر تولید آنزیم پروتئیناز آسپارتیک در گونه ای از کپک موکور،” زیست شناسی ایران، vol. 10، no. 2-1، pp. 1–11، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21475/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button