مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ترکیبات آللوپاتیک جو خودرو (Hordeum spontaneum) بر میزان پروتئینها، کربوهیدراتها و فعالیت برخی از آنزیمهای گندم (Triticum aestivum L.)

صفحات

 صفحه شروع 392 | صفحه پایان 406

کلیدواژه

جو خودرو (Hordeum spontaneum)Q3
گندم (Triticum aestivum)Q3

چکیده

 ترکیبات آللوشیمیایی آزاد شده از علفهای هرز با روشهای مختلف بر رشد و فیزیولوژی گیاهان اثر می گذارند. در این پژوهش بمنظور بررسی چگونگی اثر آللوکمیکالهای جو وحشی بر ارقام گندم, مقدار کربوئیدراتها, پروتئینها و فعالیت آنزیمهای دو رقم تجن (مقاوم به اثر آللوپاتی جو خودرو) و شیرودی (حساس به اثر آللوپاتی جو خودرو ) در حضور عصاره آبی 10 درصد این گیاه بررسی شد. عصاره آبی این علف هرز میزان پروتئین کل را در رقم تجن کاهش ولی در رقم شیرودی افزایش داد. در گیاهان تیمار شده, فعالیت آنزیمهای اسکوربات پراکسیداز, پراکسیداز و کاتالاز کاهش و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز افزایش یافت. تغییر در فعالیت پروتئاز وابسته به اندام بوده در برگ کاهش و در ریشه افزایش یافت. در حضور آللوکمیکال های جو خودرو, پلی ساکاریدهای برگ شیرودی و قندهای احیا کننده ریشه تجن افزایش یافت. الگوی الکتروفورزی آنزیمها نیز در گیاهان شاهد و تیمار شده یکسان نبودند که نشان دهنده تاثیرپذیری متفاوت آنزیمها از آللوکمیکالها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، منیر، کیارستمی، خدیجه، ایلخانی زاده، مهتاب، و صبورا، عذرا. (1388). بررسی اثر ترکیبات آللوپاتیک جو خودرو (Hordeum spontaneum) بر میزان پروتئینها, کربوهیدراتها و فعالیت برخی از آنزیمهای گندم (Triticum aestivum L.). زیست شناسی ایران، 22(3)، 392-406. SID. https://sid.ir/paper/21555/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده منیر، کیارستمی خدیجه، ایلخانی زاده مهتاب، صبورا عذرا. بررسی اثر ترکیبات آللوپاتیک جو خودرو (Hordeum spontaneum) بر میزان پروتئینها, کربوهیدراتها و فعالیت برخی از آنزیمهای گندم (Triticum aestivum L.). زیست شناسی ایران[Internet]. 1388؛22(3):392-406. Available from: https://sid.ir/paper/21555/fa

    IEEE: کپی

    منیر حسین زاده، خدیجه کیارستمی، مهتاب ایلخانی زاده، و عذرا صبورا، “بررسی اثر ترکیبات آللوپاتیک جو خودرو (Hordeum spontaneum) بر میزان پروتئینها, کربوهیدراتها و فعالیت برخی از آنزیمهای گندم (Triticum aestivum L.)،” زیست شناسی ایران، vol. 22، no. 3، pp. 392–406، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button