مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم بر عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 17

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و روش توازن اسیدهای آمینه جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی, آزمایشی با استفاده از 192 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و به صورت فاکتوریل 4×2 انجام شد. فاکتورها شامل سطوح مختلف کلزا (0, 10, 20 و 30 درصد) و روش توازن اسیدهای آمینه خوراک (جیره نویسی بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم) بودند. چهار تکرار حاوی 6 جوجه, هر کدام از تیمارهای غذایی را از سن 11 تا 49 روزگی طی دو دوره رشد (11 تا 28 روزگی) و پایانی (28 تا 49 روزگی) دریافت نمودند. مصرف خوراک و افزایش وزن هر واحد آزمایشی طی دوره های رشد و پایانی اندازه گیری شد و سپس ضریب تبدیل خوراک محاسبه گردید. غلظت هورمون های T3 و T4 نمونه های خون اخذ شده از ورید بال جوجه ها در روزهای 28 و 49 دوره پرورش اندازه گیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد که سطوح مختلف کنجاله کلزا تاثیر معنی داری بر مصرف خوراک نداشت. جیره های غذایی حاوی سطوح 20 و 30 درصد کنجاله کلزا بیشترین و کمترین افزایش وزن را در دوره های رشد و پایانی نشان دادند. اثر معیار توازن اسیدهای آمینه بر افزایش وزن جوجه ها معنی دار بود, به گونه ای که گروه تغذیه شده با روش قابلیت هضم افزایش وزن بالاتری داشت. سطوح کنجاله کلزا و همچنین معیار توازن اسیدهای آمینه تاثیر معنی داری بر ضریب تبدیل خوراک داشتند. مصرف 30 درصد کنجاله کلزا در جیره به طور معنی داری باعث افزایش ضریب تبدیل شد, در حالیکه سطح 20 درصد ضریب تبدیل را کاهش داد. استفاده از معیار قابلیت هضم در توازن اسیدهای آمینه نیز باعث کاهش ضریب تبدیل خوراک شد. نتایج این آزمایش استفاده از سطح 20 درصد کنجاله کلزا و همچنین معیار قابلیت هضم را در زمان استفاده از کنجاله کلزا در جیره پیشنهاد می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیوآزاد، محمود، کریم زاده، صادق، زاغری، مجتبی، و طاهرخانی، رضا. (1389). بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم بر عملکرد جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران، 2(1)، 11-17. SID. https://sid.ir/paper/218270/fa

    Vancouver: کپی

    شیوآزاد محمود، کریم زاده صادق، زاغری مجتبی، طاهرخانی رضا. بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم بر عملکرد جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1389؛2(1):11-17. Available from: https://sid.ir/paper/218270/fa

    IEEE: کپی

    محمود شیوآزاد، صادق کریم زاده، مجتبی زاغری، و رضا طاهرخانی، “بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم بر عملکرد جوجه های گوشتی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 11–17، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button