به منظور بررسی اثر منابع مختلف محرک رشد بر عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت باکتریایی دستگاه گوارش نیمچه های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 384 قطعه جوجه راس آرین یک روزه در طی یک دوره 7 الی 42 روزگی انجام گرفت. جوجه ها در ابتدا به طور تصادفی به 8 تیمار آزمایشی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از 1- شاهد (بدون محرک رشد), 2- جیره شاهد + اسید فرمیک (%0.25) 3-جیره شاهد + آنتی بیوتیک ویرجینیا مایسین (250 گرم در تن) 4- جیره شاهد + مخمر ساکارومایسیس سرویسیا (%0.1) 5- جیره شاهد + آنتی بیوتیک ویرجینیا مایسین (250 گرم در تن) + اسید فرمیک (%0.25) 6- جیره شاهد + مخمر ساکارومایسیس سرویسیا (%0.1) + اسید فرمیک (%0.25) 7- جیره شاهد + آنتی بیوتیک ویرجینیا مایسین (250 گرم در تن)+ مخمر ساکارومایسیس سرویسیا (%0.1) 8- جیره شاهد + آنتی بیوتیک ویرجینیا مایسین (250 گرم در تن)+ مخمر ساکارومایسیس سرویسیا (%0.1) اسید فرمیک (%0.25). هر تیمار حاوی سه تکرار بود که در هر تکرار 16 قطعه جوجه مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، اسید فرمیک تاثیر معنی داری بر عملکرد و سایر پارامترهای اندازه گیری شده را نداشت. حال آنکه تاثیر مخمر و آنتی بیوتیک بصورت توام تاثیر معنی داری (P<0.05) بر کلیه پارامترهای اندازه گیری شده است. افزودن آنتی بیوتیک به تنهایی نیز سبب بهبود معنی دار (P<0.05) وزن بدن، ضریب تبدیل غذا، خصوصیات لاشه و کاهش درصد چربی حفره بطنی شد. محرک های رشد تاثیر معنی داری (P<0.05) بر کاهش باکتریهای دستگاه گوارش بالاخص ایشریشیا کلی، داشتند که بیشترین اثر به هنگام افزودن مخمر و آنتی بیوتیک بدست آمد.