مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه خصوصیات شیمیایی و تجزیه پذیری انواع علوفه و سیلاژ سورگوم با ذرت در شرایط آزمایشگاهی و روش کیسه های نایلونی

صفحات

 صفحه شروع 224 | صفحه پایان 232

چکیده

 در این آزمایش فراسنجه های شیمیایی و تخمیری سه نوع علوفه تازه و سیلاژ سورگوم شامل شیرین, پگاه و اسپیدفید با ذرت در شرایط آزمایشگاهی مقایسه شد. همچنین ضرایب تجزیه پذیری علوفه ها و سیلاژهای مذکور با روش کیسه های نایلونی تعیین گردید. علوفه ها در شرایط یکسان کاشت و در حالت شیری خمیری برداشت, سپس در چهار تکرار برای هر زمان نگهداری 30, 60 و 90 روزه, در سیلوهای آزمایشگاهی نگهداری شد. در علوفه های تازه, ظرفیت بافری سورگوم شیرین کمتر از ذرت و سورگوم اسپیدفید بود, و سورگوم اسپیدفید به طور معنی داری الیاف نامحلول در شوینده اسیدی بالاتر و کربوهیدرات محلول در آب پایین تری نسبت به بقیه داشت. در زمان 60 روزه, سیلاژ ذرت لیگنین نامحلول در اسید کمتری نسبت به سیلاژهای سورگوم شیرین و اسپیدفید داشت و کربوهیدرات محلول در آب آن هم نسبت به همه سیلاژهای سورگوم همین روند را طی کرد. مقدار اسید لاکتیک در سیلاژهای ذرت و سورگوم پگاه بالاتر از سیلاژهای سورگوم شیرین و اسپیدفید بود. در سیلاژهای سورگوم شیرین و ذرت مقدار اسید استیک بیشتر و مقدار نیتروژن آمونیاکی کمتر از بقیه سیلاژها مشاهده شد. در آزمایش کیسه های نایلونی, نرخ تجزیه پذیری علوفه تازه ذرت و سورگوم پگاه به طور معنی داری بالاتر از سورگوم شیرین و اسپیدفید بود و همین امر دلیلی بر بالاتر شدن تجزیه پذیری موثر با سرعت عبور 0.08 در این دو علوفه شد. در سیلاژها, بخش آهسته تجزیه شونده ذرت بیشتر از سیلاژهای سورگوم بود. در کل, علوفه سورگوم اسپیدفید برای تهیه سیلاژ نامناسب تر بود, و سیلاژ ذرت به دلیل لیگنین نامحلول در اسید کمتر, پتانسیل تجزیه پذیری بیشتری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هدایتی پور، احمد، خوروش، محمد، قربانی، غلامرضا، المدرس، عباس، و عبادی، محمدرضا. (1391). مقایسه خصوصیات شیمیایی و تجزیه پذیری انواع علوفه و سیلاژ سورگوم با ذرت در شرایط آزمایشگاهی و روش کیسه های نایلونی. پژوهش های علوم دامی ایران، 4(3)، 224-232. SID. https://sid.ir/paper/218446/fa

    Vancouver: کپی

    هدایتی پور احمد، خوروش محمد، قربانی غلامرضا، المدرس عباس، عبادی محمدرضا. مقایسه خصوصیات شیمیایی و تجزیه پذیری انواع علوفه و سیلاژ سورگوم با ذرت در شرایط آزمایشگاهی و روش کیسه های نایلونی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1391؛4(3):224-232. Available from: https://sid.ir/paper/218446/fa

    IEEE: کپی

    احمد هدایتی پور، محمد خوروش، غلامرضا قربانی، عباس المدرس، و محمدرضا عبادی، “مقایسه خصوصیات شیمیایی و تجزیه پذیری انواع علوفه و سیلاژ سورگوم با ذرت در شرایط آزمایشگاهی و روش کیسه های نایلونی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 4، no. 3، pp. 224–232، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218446/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button