مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر مصرف مکمل های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو، کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 118

چکیده

 پژوهش های اندکی در مورد تاثیر مصرف مکمل گلوتامین در ترکیب با کربوهیدرات بر شاخص های مختلف خونی ورزشکاران انجام گرفته است. بنابراین, هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر مصرف مکمل های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو, کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید بود. بدین منظور 20 دانشجوی ورزشکار واجد شرایط به صورت تصادفی در دو گروه 7 نفره (مکمل) و یک گروه 6 نفره (کنترل) قرار داده شدند. آزمودنی های گروه های تجربی یک جلسه فعالیت تناوبی شدید انجام دادند و به آنها مکمل غذایی داده شد. نمونه های خونی برای ارزیابی متغیرهای پژوهش در فواصل زمانی پیش از تمرین, بلافاصله, 3 ساعت و 24 ساعت پس از تمرین جمع آوری شد. نتایج نشان دهنده افزایش معناداری (05/0>P) در میزان GSH پلاسمای خون در وهله های زمانی 3 و 24 ساعت پس از تمرین و افزایش در میزان TAC پلاسما در وهله زمانی 24 ساعت پس از تمرین در گروه کربوهیدرات-گلوتامین نسبت به گروه کربوهیدرات بود. همچنین کاهش معنا داری در میزان کورتیزول در وهله های زمانی بلافاصله و 3 ساعت پس از تمرین در گروه کربوهیدرات-گلوتامین نسبت به گروه کربوهیدرات مشاهده شد. با توجه به این یافته ها به نظر می رسد که مصرف مکمل گلوتامین در ترکیب با کربوهیدرات نسبت به مصرف مکمل کربوهیدرات پس از یک جلسه فعالیت تناوبی شدید موجب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی و همچنین کاهش میزان کورتیزول و شرایط کاتابولیک شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، عبدالرضا، ارچنگی، میثم، رحمتی، مسعود، و کرندی، هادی. (1398). مقایسه تاثیر مصرف مکمل های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو, کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید. پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش، 11(4 )، 107-118. SID. https://sid.ir/paper/222364/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی عبدالرضا، ارچنگی میثم، رحمتی مسعود، کرندی هادی. مقایسه تاثیر مصرف مکمل های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو, کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید. پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش[Internet]. 1398؛11(4 ):107-118. Available from: https://sid.ir/paper/222364/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا کاظمی، میثم ارچنگی، مسعود رحمتی، و هادی کرندی، “مقایسه تاثیر مصرف مکمل های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو, کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید،” پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش، vol. 11، no. 4 ، pp. 107–118، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button