مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان باقی مانده نئومایسین در شیرهای پاستوریزه تولیدی در تعدادی از کارخانجات استان آذربایجان شرقی، ایران

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 49

چکیده

 با توجه به مخاطراتی که وجود باقی مانده های آنتی بیوتیک در شیر برای مصرف کننده دارد, ممکن است موجب عکس العمل های آلرژیک گردد. همچنین با ایجاد جمعیت های میکروبی مقاوم در داخل روده باعث کاهش تاثیر درمان های آنتی بیوتیکی می گردد. هدف از این مطالعه تعیین میزان آنتی بیوتیک نئومایسین در شیر پاستوریزه در استان آذربایجان شرقی بود. برای این منظور 200 نمونه شیر پاستوریزه تولیدی توسط پنج کارخانه در استان آذربایجان شرقی در طی دو فصل بهار و پاییز سال 1389 (100 نمونه در فصل بهار و 100 نمونه در فصل پاییز) به صورت تصادفی خوشه ای اخذ و ابتدا تست غربالگری از نظر وجود باقی مانده داروهای آنتی بیوتیکی توسط کیت کوپن انجام شد و سپس بر روی نمونه ها مثبت, تست الیزا برای ارزیابی میزان باقی مانده نئومایسین انجام شد. بر اساس نتایج این بررسی, باقی مانده نئومایسین در فصل بهار و پاییز به ترتیب در 9 و 13 نمونه مشاهده شد که دارای میانگین باقی مانده 43.20±8.10 و 26.63±2.08 میکروگرم در لیتر بود. با در نظر گرفتن حد مجاز 1500 میکروگرم در لیتر باقی مانده نئومایسین در شیر در ایران و به رغم مشاهده باقی مانده داروی فوق در تعدادی از شیرهای پاستوریزه, در هیچ یک از نمونه ها میزان باقی مانده بیش از حد مجاز در ایران برآورد نشد. با توجه به نتایج حاصله, به لزوم کنترل مستمر نمونه های شیر از نظر باقی مانده آنتی بیوتیک توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موثق، محمدحسین، و کرمی بناری، امیررضا. (1393). بررسی میزان باقی مانده نئومایسین در شیرهای پاستوریزه تولیدی در تعدادی از کارخانجات استان آذربایجان شرقی, ایران. بهداشت مواد غذایی، 4(3 (پیاپی 15))، 43-49. SID. https://sid.ir/paper/222872/fa

    Vancouver: کپی

    موثق محمدحسین، کرمی بناری امیررضا. بررسی میزان باقی مانده نئومایسین در شیرهای پاستوریزه تولیدی در تعدادی از کارخانجات استان آذربایجان شرقی, ایران. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(3 (پیاپی 15)):43-49. Available from: https://sid.ir/paper/222872/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین موثق، و امیررضا کرمی بناری، “بررسی میزان باقی مانده نئومایسین در شیرهای پاستوریزه تولیدی در تعدادی از کارخانجات استان آذربایجان شرقی, ایران،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 43–49، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button