مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,440
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

845
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه تولیدی کارخانجات استان مازندران در نیمه اول سال 1390

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 46

چکیده

 سابقه و هدف: آفلاتوکسین B1 سمی ترین آفلاتوکسین می باشدکه در خوراک دام در اثر رشد قارچ ها تولید می شود و از طریق خوراک دام وارد بدن دام شده و در کبد و کلیه پس از فعل و انفعالات شیمیایی و هیدروکسیلاسیون به آفلاتوکسینM1  تبدیل شده و از طریق شیر وارد بدن انسان می شود.مواد و روش ها: در مطالعه حاضر 75 نمونه شیر پاستوریزه تولیدی کارخانجات استان مازندران در فصول بهار و تابستان سال 1390 از نظر آفلاتوکسین M1 به روش الایزا مورد سنجش قرار گرفتند. برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون t-test استفاده شد.یافته ها: از 75 نمونه مورد بررسی, در 4 درصد نمونه ها (3.75) میزان آفلاتوکسیسن پایین تر از حد شناسایی دستگاه بود. در حالی که در 37.3 درصد نمونه ها (27.75) غلظت آفلاتوکسین M1 در حد مجاز تعیین شده کمیته اروپایی و غذایی کودکس بود. از طرفی 62.67 درصد نمونه ها (47.75 نمونه) دارای غلظت آفلاتوکسین M1 بالاتر از حد تعیین شده توسط کمیته اروپایی و غذایی کودکس بودند و 12 درصد نمونه ها (9.75) دارای غلظت آفلاتوکسین M1 بالاتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران بوده اند. بالاترین میانگین آفلاتوکسین محاسبه شده مربوط به کارخانه شماره 21 می باشد (97.55 نانوگرم در لیتر). همچنین میانگین آفلاتوکسین در کل نمونه های مثبت 63.84 نانوگرم در لیتر بود. تفاوت معنی داری بین میانگین آفلاتوکسین M1 در فصل بهار و تابستان وجود نداشت.استنتاج: با توجه به شیوع بالای آلودگی, پایش منظم شیر تولیدی و کنترل علل اصلی آلودگی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلی پور، محمد، کریم زاده، لاله، و علی نیا، فرامرز. (1391). اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه تولیدی کارخانجات استان مازندران در نیمه اول سال 1390. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 22(93)، 40-46. SID. https://sid.ir/paper/45096/fa

    Vancouver: کپی

    قلی پور محمد، کریم زاده لاله، علی نیا فرامرز. اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه تولیدی کارخانجات استان مازندران در نیمه اول سال 1390. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1391؛22(93):40-46. Available from: https://sid.ir/paper/45096/fa

    IEEE: کپی

    محمد قلی پور، لاله کریم زاده، و فرامرز علی نیا، “اندازه گیری میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه تولیدی کارخانجات استان مازندران در نیمه اول سال 1390،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 22، no. 93، pp. 40–46، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45096/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا