تنیازیس یکی از بیماری های مهم انگلی مشترک بین انسان و دام می باشد که در نتیجه مصرف گوشت خام یا نیم پز گاوی آلوده به سیستی سرکوس بویس (Cysticercus bovis) در انسان ایجاد می شود. پرتودهی به عنوانی روشی ایمن می تواند جهت از بین بردن انگل ها در سالم سازی مواد غذایی و به عنوان یک روش کنترلی در پیشگیری از وقوع اپیدمی این بیماری انگلی غذازاد مورد استفاده قرار گیرد. لذا در این مطالعه ابتدا قسمت های مختلف لاشه های گاوی (سه سر بازو، قلب و جوشی) حاوی کیست زنده در دو کشتارگاه استان البرز جهت پرتودهی با دوزهای مختلف اشعه گاما (0.5، 0.6، 0.7، 0.8، 0.9، 1، 1.5 کیلوگری) انتخاب و پس از پرتوتابی نمونه ها به مدت 30 الی 120 دقیقه، زنده و یا مرده بودن لاروها با رنگ آمیزی ائوزین متیلن بلو و توسط مشاهده میکروسکوپی مشخص گردید. آنالیز آماری با نرم افزار SPSS نسخه 22 و با استفاده از برنامه Trend Chi-square صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که دوزهای 0.8، 0.9، 1 و 1.5 کیلوگری به ترتیب با 72، 82.6، 90.9 و 91.6 درصد در مقایسه با سایر دوزها، به طور معنی داری قادر به از بین بردن کیست ها شد. به دلیل عدم اختلاف آماری معنی داری بین دو دوز 1و 1.5کیلوگری جهت از بین بردن کیست ها، از دوز کمتر یعنی 1 کیلوگری به عنوان دوز مناسب پرتودهی در گوشت های آلوده توصیه می گردد.