مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آلودگی شیر به بقایای آنتی بیوتیک ها طی چهل سال اخیر در ایران

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 30

چکیده

 آنتی بیوتیک ها به گروهی از داروها تعلق دارند که به داروهای ضدمیکربی موسومند و پنی سیلین, تتراسایکلین و آموکسی سیلین از جمله آن ها هستند. این دارو ها برای حذف یا مهار رشد باکتری ها مورد استفاده قرار می گیرند بدون اینکه زیان قابل توجهی به سلامت میزبان وارد آورند. زمانی که دارو به صورت تزریقی, موضعی یا خوراکی به انسان یا حیوان تجویز می شود مقداری از آن در بدن تجمع می یابد که به آن باقیمانده آنتی بیوتیک گفته می شود.این باقیمانده در خون, بافت های عضلانی و مایعات بدن نظیر شیر قابل تشخیص است و در صورت مصرف شیر حیوانی که مورد تجویز آنتی بیوتیک قرار گرفته است باقیمانده آنتی بیوتیک موجود در شیر می تواند برای مصرف کننده و صنایع تخمیری شیر زیان آور باشد. اولین مطالعه در مورد وجود باقیمانده آنتی بیوتیک ها در شیر در سال 1341 در کشور صورت گرفت و نتایج بررسی های بعد از آن نشان می دهد که روند آلودگی شیر به باقیمانده این داروها در طول چهار دهه یک روند افزایشی در کشور بوده است. با توجه به مخاطرات وجود باقیمانده آنتی بیوتیک در شیر چنین به نظر می رسد که وجود یک استراتژی موثر و کارا که دربرگیرنده ابعاد گوناگون این امر, یعنی مقامات کنترل کننده, دامدار و صنایع شیر باشد از ضروریات بهداشت همگانی است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریم، گیتی، کیایی، سیدمحمدمهدی، رکنی، نوردهر، و رضوی روحانی، سیدمهدی. (1390). آلودگی شیر به بقایای آنتی بیوتیک ها طی چهل سال اخیر در ایران. بهداشت مواد غذایی، 1(1 (پیاپی 1))، 23-30. SID. https://sid.ir/paper/222898/fa

    Vancouver: کپی

    کریم گیتی، کیایی سیدمحمدمهدی، رکنی نوردهر، رضوی روحانی سیدمهدی. آلودگی شیر به بقایای آنتی بیوتیک ها طی چهل سال اخیر در ایران. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(1 (پیاپی 1)):23-30. Available from: https://sid.ir/paper/222898/fa

    IEEE: کپی

    گیتی کریم، سیدمحمدمهدی کیایی، نوردهر رکنی، و سیدمهدی رضوی روحانی، “آلودگی شیر به بقایای آنتی بیوتیک ها طی چهل سال اخیر در ایران،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 1 (پیاپی 1)، pp. 23–30، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222898/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button