مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی باقیمانده آنتی بیوتیک ها در مرغ مصرفی شهر تهران، 1373

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 156

چکیده

 با توجه به روند افزایش مصرف گوشت و اندام های خوراکی مرغ در الگوی غذایی مردم کشورمان و رشد روند مصرف آنتی بیوتیک ها در پرورش طیور و عوارض شناخته شده مصرف گوشت مرغ های آلوده به آنتی بیوتیک, با عنایت به تناقضات موجود در مورد میزان باقیمانده آنتی بیوتیک ها در مرغ های مصرفی, این تحقیق به منظور تعیین باقیمانده آنتی بیوتیک ها در مرغ مصرفی شهر تهران در سال 1373 انجام گرفت. تحقیق به روش توصیفی روی تعداد 272 لاشه کامل مرغ, 356 نمونه خون و 80 چینه دان که به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند, انجام گرفت. به عنوان کنترل از نسوج مرغ هایی که برای این منظور پرورش داده شدند و غذای آنها عاری از هر نوع آنتی بیوتیک بود, استفاده شد. سوش مورد استفاده باسیلوس سوبتیلیس بود. از نمونه ها با ایجاد شکاف در بافتسواب گیری انجام شد. پس از قرار دادن سوآب ها در پلیت های کشت و گرمخانه گذاری در 29 درجه سانتیگراد به مدت 20-16 ساعت قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و مقایسه لازم با قطر هاله های عدم رشد بدست آمده از غلظت های مختلف آنتی بیوتیکی انجام می گرفت. هاله ها با قطر کمتر از 5.5 میلی متر به عنوان غیر آلوده و 7.5-5.5 را ضعیف و بیشتر از آن را شدید تلقی, سپس شیوع آلودگی در مرغ ها و فاصله اطمینانی آن در جامعه برآورد گردید. باقیمانده آنتی بیوتیکی در نمونه از حداقل 1.5% تا 50% بود. قسمت های مختلف مرغ مانند کبد, کلیه و خون قلب در زمان ذبح بیشترین درصد و عضلات ران و سینه کمترین درصد آلودگی را داشتند. با توجه به شیوع و شدت باقیمانده آنتی بیوتیکی و احتمال مقاوم شدن میکروارگانیسم ها پیشنهاد می گردد اقدامات لازم جهت کاهش مصرف و کنترل بیشتر آنتی بیوتیک ها به عمل آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عقابی، فیروز، صوفی آبادی، قدرت اله، کمال، فاطمه، و ولایی، ناصر. (1379). بررسی باقیمانده آنتی بیوتیک ها در مرغ مصرفی شهر تهران, 1373. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 5(2 (پی در پی 18))، 151-156. SID. https://sid.ir/paper/18227/fa

    Vancouver: کپی

    عقابی فیروز، صوفی آبادی قدرت اله، کمال فاطمه، ولایی ناصر. بررسی باقیمانده آنتی بیوتیک ها در مرغ مصرفی شهر تهران, 1373. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1379؛5(2 (پی در پی 18)):151-156. Available from: https://sid.ir/paper/18227/fa

    IEEE: کپی

    فیروز عقابی، قدرت اله صوفی آبادی، فاطمه کمال، و ناصر ولایی، “بررسی باقیمانده آنتی بیوتیک ها در مرغ مصرفی شهر تهران, 1373،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 5، no. 2 (پی در پی 18)، pp. 151–156، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18227/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button