مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

924
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان آلودگی اکراتوکسین A در برنج های عرضه شده در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 17

چکیده

اکراتوکسین A مایکوتوکسینی است که به علت اثرات نفروتوکسیک, ایمونوتوکسیک, موتاژنیک, تراتوژنیک و کارسینوژنیک خطر بالقوه برای سلامت انسان محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان اکراتوکسین A در برنج های عرضه شده در اصفهان انجام شد. در این تحقیق 120 نمونه از 8 نوع برنج در اصفهان نمونه گیری گردید و از نظر درصد و میزان آلودگی به اکراتوکسین A به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. میانگین درصد بازیافت اکراتوکسین A در نمونه های شاهد در غلظت 5 نانوگرم در گرم برنج 84.9 درصد و حد تشخیص اکراتوکسن A در این روش مطابق دستورالعمل شرکت سازنده کیت 0.625 نانوگرم در گرم بود. نتایج این مطالعه نشان داد 20.8 درصد از برنج ها آلوده به اکراتوکسن A بودند. محدوده غلظت اکراتوکسین A در نمونه های آلوده بین 1.07 تا 10.83 نانوگرم در هر گرم و میانگین میزان آلودگی 3.5 نانوگرم در هر گرم به دست آمد. از بین 120 نمونه بررسی شده, غلظت اکراتوکسین A در 3.3 درصد از نمونه ها بیش از حداکثر مجاز تعیین شده توسط اتحادیه اروپا برای غلات (5 نانوگرم در گرم) بود. بر اساس نتایج به دست آمده, میزان تخمینی دریافت اکراتوکسین A در مصرف کنندگان برنج های آلوده 5.6 نانوگرم در گرم وزن بدن در هر روز می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، ابراهیم، جعفریان، محسن، شاکریان، امیر، و کجبافی، محمد. (1391). میزان آلودگی اکراتوکسین A در برنج های عرضه شده در اصفهان. بهداشت مواد غذایی، 2(1 (پیاپی 5))، 11-17. SID. https://sid.ir/paper/222943/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی ابراهیم، جعفریان محسن، شاکریان امیر، کجبافی محمد. میزان آلودگی اکراتوکسین A در برنج های عرضه شده در اصفهان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1391؛2(1 (پیاپی 5)):11-17. Available from: https://sid.ir/paper/222943/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم رحیمی، محسن جعفریان، امیر شاکریان، و محمد کجبافی، “میزان آلودگی اکراتوکسین A در برنج های عرضه شده در اصفهان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 2، no. 1 (پیاپی 5)، pp. 11–17، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button