مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

939
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرستان شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 69

چکیده

 زمینه و هدف: با اکراتوکسین A مایکوتوکسینی است که به علت اثرات نفروتوکسیک, ایمونوتوکسیک, موتاژنیک, تراتوژنیک و کار سینوژنیک خطر بالقوه برای سلامت انسان دارد. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرکرد انجام شده است.روش بررسی: در این مطالعه مقطعی تحلیلی, 86 نمونه انواع نان عرضه شده در نانوایی های شهرستان شهرکرد از پاییز 1389 تا بهار 1390 جمع آوری و از نظر حضور اکراتوکسین A به وسیله روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون t تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: اکراتوکسین A در 45 نمونه از 86 نمونه (52.3 درصد) نان بررسی شده ردیابی شد. محدوده غلظت اکراتوکسین A در نمونه های مثبت بین 0.19 تا 10.37 نانوگرم بود و میانگین آلودگی نمونه های آلوده 2.61±1.47 نانوگرم در گرم به دست آمد. سطح آلودگی 15 نمونه (17.4 درصد) از مجموع 86 نمونه آزمایش شده بیش از حداکثر مجاز (5 نانوگرم در گرم) تایید شده در قوانین اتحادیه اروپا بود. اختلاف آماری معنی داری بین سطوح آلودگی و تعداد موارد آلوده در فصول مختلف وجود نداشت (p>0.05).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که بررسی منظم سطح اکراتوکسین A در غلات به خصوص گندم از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ زیرا بر این اساس می توان روش های مناسبی جهت کاهش آلودگی به اکراتوکسینA  و بهبود کیفیت نان ارائه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، ابراهیم، عرفانی، مهران، و شاکریان، امیر. (1393). بررسی میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرستان شهرکرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 16(2)، 63-69. SID. https://sid.ir/paper/58376/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی ابراهیم، عرفانی مهران، شاکریان امیر. بررسی میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرستان شهرکرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1393؛16(2):63-69. Available from: https://sid.ir/paper/58376/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم رحیمی، مهران عرفانی، و امیر شاکریان، “بررسی میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرستان شهرکرد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 16، no. 2، pp. 63–69، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58376/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button