مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در برنج های تولید شده دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 79

چکیده

 سابقه و هدف: آلودگی مواد غذایی به خصوص برنج به مایکوتوکسین هایی چون آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A, نگرانی اصلی در کشورهایی است که برنج سهم قابل توجهی در منبع غذایی عمومی دارد. اثرات نفروتوکسیک, ایمونوتوکسیک, موتاژنیک, تراتوژنیک و کارسینوژنیک مایکوتوکسین ها روی سلامت انسان توسط WHO-EPA گزارش شده است. هدف اصلی از مطالعه حاضر, تعیین آلودگی برنج تولیدی به آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در استان خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد بودمواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی, تعداد 85 نمونه از برنج های مصرفی از کشاورزان شهرستان های باشت, یاسوج, گچساران و دنا از استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان رامهرمز از استان خوزستان به صورت تصادفی جمع آوری شد و از نظر آلودگی به آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A, به کمک روش الایزای رقابتی مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج با نرم افزار SPSSنسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان دادکه غلظت آفلاتوکسین B1 در 58/80 درصد از نمونه ها کم تر از حد مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران و اتحادیه اروپا بوده است. سطح اکراتوکسین A در 100 درصد از نمونه ها کم تر از حد استاندارد بود. میانگین غلظت آفلاتوکسینB1 و اکراتوکسین در نمونه ها به ترتیب 70/4 نانوگرم برگرم و 02/2 نانوگرم برگرم بود. بین آفلاتوکسین B1 و دما و رطوبت ارتباط معنی داری وجود داشت. 001/0= p valueاستنتاج: نتایج مطالعه نشان دادکه آلودگی بالقوه به قارچ و سم ناشی از آن وجود دارد. با افزایش دما و رطوبت میزان سم آفلاتوکسین B1 افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جرفی، سهند، پورفداکاری، سودابه، پورحسینی، حکیمه، زارعی، مهدی، ابطحی، مهرنوش، و سعیدی، رضا. (1396). ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در برنج های تولید شده دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 27(156 )، 66-79. SID. https://sid.ir/paper/44721/fa

    Vancouver: کپی

    جرفی سهند، پورفداکاری سودابه، پورحسینی حکیمه، زارعی مهدی، ابطحی مهرنوش، سعیدی رضا. ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در برنج های تولید شده دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1396؛27(156 ):66-79. Available from: https://sid.ir/paper/44721/fa

    IEEE: کپی

    سهند جرفی، سودابه پورفداکاری، حکیمه پورحسینی، مهدی زارعی، مهرنوش ابطحی، و رضا سعیدی، “ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در برنج های تولید شده دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 27، no. 156 ، pp. 66–79، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44721/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button