مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط تجمع آرسنیک با میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت در عضله هشت گونه ماهی در ایران

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 در این تحقیق به بررسی ارتباط تجمع مقدار آرسنیک با میزان پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت عضله هشت گونه ماهی کپور معمولی, قزل آلای رنگین کمان, کپور سرگنده, کپور نقره ای, کپور علف خوار, شیر, قباد و شوریده پرداخته شد. تعداد 72 نمونه ماهی کپور معمولی, کپور سرگنده, کپور نقره ای, کپور علف خوار از مجتمع پرورش ماهی آزادگان اهواز, ماهی قزل آلای رنگین کمان از مجتمع پرورش ماهی چشمه دیمه شهرکرد و نمونه های ماهی شیر, قباد و شوریده از بندر هندیجان توسط تور گوشگیر صید شدند. آماده سازی نمونه ها بر اساس روش هضم مرطوب صورت گرفت و اندازه گیری غلظت آرسنیک با روش جذب اتمی انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد میانگین میزان آرسنیک در عضله ماهیان 0.269±0.020 میلی گرم در کیلوگرم وزن مرطوب بود. بالاترین میزان عنصر آرسنیک در عضله ماهی قباد (0.294±0.019 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر) و پایین ترین میزان این عنصر در عضله ماهی شوریده (0.175±0.024 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر) به دست آمد. همچنین میزان پروتئین, چربی, خاکستر در عضله ماهیان به ترتیب 19.67±0.78, 2.45±0.45, 1.49±0.23 گرم در 100 گرم و میزان رطوبت 78±1.89 درصد بود. نتایج نشان داد بین میزان تجمع آرسنیک در عضله ماهیان مورد مطالعه با میزان پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت همبستگی مثبت وجود دارد (p<0.05).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری ساری، ابوالفضل، و ولایت زاده، محمد. (1391). بررسی ارتباط تجمع آرسنیک با میزان پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت در عضله هشت گونه ماهی در ایران. بهداشت مواد غذایی، 2(3 (پیاپی 7))، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/222957/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری ساری ابوالفضل، ولایت زاده محمد. بررسی ارتباط تجمع آرسنیک با میزان پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت در عضله هشت گونه ماهی در ایران. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1391؛2(3 (پیاپی 7)):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/222957/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل عسکری ساری، و محمد ولایت زاده، “بررسی ارتباط تجمع آرسنیک با میزان پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت در عضله هشت گونه ماهی در ایران،” بهداشت مواد غذایی، vol. 2، no. 3 (پیاپی 7)، pp. 49–58، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222957/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button