مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رازیانه، مرزه و مخلوط آن ها بر عملکرد، سیستم ایمنی، فراسنجه های آنتی اکسیدانی و بیان ژن اینتر لوکین-6 کبدی درجوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 152

چکیده

 هدف: اسانس های گیاهی به دلایل مختلفی از قبیل بهبود عملکرد, تولیدات و افزایش سطح ایمنی به جیره طیور اضافه می گردند. این مطالعه به منظور بررسی اثرات اسانس های رازیانه و مرزه و مخلوط آن ها بر عملکرد رشد, ویژگی های لاشه, فراسنجه های آنتی اکسیدانی و بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی در جوجه های گوشتی انجام شد. مواد و روش ها: آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی 3*3 با 9 تیمار و 4 تکرار و هرتکرار شامل 15 پرنده (540 قطعه) راس 308 انجام گردید. جیره های آزمایشی شامل هر یک از اسانس های رازیانه و مرزه در سطوح 0, 15/0 و 25/0 گرم در کیلوگرم جیره و مخلوط آن ها بود. خوراک مصرفی, افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک مصرفی در دوره آغازین)10-1روزگی), رشد)24-11 روزگی) و پایانی)42-25 روزگی) روزگی محاسبه شد. از هر تکرار سه پرنده در روز 42 انتخاب و خون گیری شدند. بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی نیز در روز 42 اندازه گیری شد. برای تعیین جمعیت میکروبی در 42 روزگی از محتویات ایلئوم نمونه برداری شد. نتایج: نتایج نشان داد که در دوره پایانی (42-25) تیمارهایی که اسانس دریافت کرده بودند ضریب تبدیل پایین تری نسبت به تیمار شاهد داشتند. تیمار حاوی 25/0 رازیانه + 25/0 مرزه (گرم در کیلوگرم خوراک) دارای بهترین شاخص تولید بود (p<0. 05). اسانس های گیاهی استفاده شده در این آزمون سبب کاهش میزان MDA تولید شده در عضله ران جوجه های گوشتی شدند (p<0. 05). افزودن این ترکیبات گیاهی اثر سبب افزایش تعداد کل لاکتوباسیل ها و کاهش تعدادکل کلی فرم ها و اشرشیاکلی ها در محتویات ایلئوم شده است. به غیر از تیمار حاوی مرزه 25/0 (گرم در کیلوگرم) + رازیانه 15/0 (گرم در کیلوگرم) مابقی سطوح آزمایشی سبب افزایش بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی گردید. نتیجه گیری: در کل جیره حاوی مخلوط 25/0 اسانس رازیانه + 25/0 اسانس مرزه بیشترین اثر را بر بهبود عملکرد و بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی جوجه های گوشتی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قره شیخ لو، حمیدرضا، چمنی، محمد، صیداوی، علیرضا، صادقی، علی اصغر، و محیطی اصلی، مازیار. (1398). بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رازیانه, مرزه و مخلوط آن ها بر عملکرد, سیستم ایمنی, فراسنجه های آنتی اکسیدانی و بیان ژن اینتر لوکین-6 کبدی درجوجه های گوشتی. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، 11(4 )، 121-152. SID. https://sid.ir/paper/224553/fa

    Vancouver: کپی

    قره شیخ لو حمیدرضا، چمنی محمد، صیداوی علیرضا، صادقی علی اصغر، محیطی اصلی مازیار. بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رازیانه, مرزه و مخلوط آن ها بر عملکرد, سیستم ایمنی, فراسنجه های آنتی اکسیدانی و بیان ژن اینتر لوکین-6 کبدی درجوجه های گوشتی. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی[Internet]. 1398؛11(4 ):121-152. Available from: https://sid.ir/paper/224553/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا قره شیخ لو، محمد چمنی، علیرضا صیداوی، علی اصغر صادقی، و مازیار محیطی اصلی، “بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رازیانه, مرزه و مخلوط آن ها بر عملکرد, سیستم ایمنی, فراسنجه های آنتی اکسیدانی و بیان ژن اینتر لوکین-6 کبدی درجوجه های گوشتی،” مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، vol. 11، no. 4 ، pp. 121–152، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/224553/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button