مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات آللوپاتیکی عصاره آبی خردل وحشی بر رشد و برخی خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی کلزا

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 28

چکیده

 در مزارع کلزا, خردل وحشی به وفور می روید و به عنوان علف هرز عمده آن به حساب می آید. همانند برخی بذرهای دیگر احتمالا از خردل وحشی ترکیبات آللوشیمیایی خاصی به درون خاک آزاد می شود که موجب آلودگی و تغییر رشد کزا می شود. در این پژوهش از مزرعه کلزا بذور این دو گیاه جمع آوری گردید و آن گاه بذر کلزا در محیط کشت هوگلند و بذر خردل وحشی در مزرعه آزمایشی کشت داده شد. در مرحله 5-6 برگی خردل وحشی عصاره ای با تراکم 10 گرم پودر خشک در 100 میلی لیتر تهسه و از آن محلول های 0.5 و 1.5 درصد تهیه شد. عصاره بخش هوایی موجب کاهش طول ریشه, بخش هوایی, سطح برگ و وزن تر کلزا شد,لیکن عصاره ریشه تنها در تراکم 1.5 درصد موجب بروز این آثار گردید. عصاره بخش هوایی در غلظت 1.5 درصد موجب کاهش کلروفیل a و کلروفیل کل کلزا شد, لیکن عصاره ریشه ای در همین تراکم کلروفیل b را کاهش داد. در ضمن عصاره بخش هوایی موجب کاهش واکنش هیل در کلزا شد. به احتمال قوی در این راستا برخی ترکیبات آللوپاتیک خردل موجب کاهش سنتز ترکیبات پرفیرینی لازم برای سنتز کلروفیل و در نتیجه کاهش فتوسنتز می شوند. از جانب دیگر عصاره های بخش ریشه و اندام هوایی خردل وحشی موجب افزایش کربوهیدرات های محلول و کاهش کربوهیدرات های نامحلول شدند که می تواند دلالت بر کاهش ترکیبات همچون سلولوز و در نتیجه ضعیف شدن دیواره سلولی داشته باشد. این عصاره ها در برگ کلزا موجب کاهش پروتئین و افزایش پرولین شدند. در ضمن با غلظت 1.5 درصد عصاره های مذکور فعالیت پراکسیدازی نیز در کلزا مشاهده گردید. کاهش پروتئین بیانگر فعالیت پروتئازی بوده که احتمالا برخی آمینواسیدهای حاصل همانند اسید گلوتامیک در سنتز پرولین وارد می شوند تا مقاومت گیاه را در ارتباط با فشار اسمزی بالا ببرد. فعالیت پراکسیدازی هم می تواند محرکی برای سنتز برخی ترکیبات پلی فنلی جهت مقاومت بیشتر گیاه باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حدادچی، غلامرضا، و مسعودی خراسانی، فاطمه. (1385). اثرات آللوپاتیکی عصاره آبی خردل وحشی بر رشد و برخی خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی کلزا. مجله علوم دانشگاه تهران، 32(1)، 23-28. SID. https://sid.ir/paper/2252/fa

    Vancouver: کپی

    حدادچی غلامرضا، مسعودی خراسانی فاطمه. اثرات آللوپاتیکی عصاره آبی خردل وحشی بر رشد و برخی خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی کلزا. مجله علوم دانشگاه تهران[Internet]. 1385؛32(1):23-28. Available from: https://sid.ir/paper/2252/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا حدادچی، و فاطمه مسعودی خراسانی، “اثرات آللوپاتیکی عصاره آبی خردل وحشی بر رشد و برخی خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی کلزا،” مجله علوم دانشگاه تهران، vol. 32، no. 1، pp. 23–28، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/2252/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button