مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,001
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع ژنتیکی در بین واریته های انتخابی گیاه کلزا بر اساس بررسیهای بیوشیمیایی دانه ها

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 40

چکیده

 اخیرا توجه زیادی به محصولات روغنی خصوصا روغن بدست آمده از گیاه کلزا با توجه به ارزش غذایی بالای آن شده است لذا با توجه به این امر و برای تعیین قرابت دانه های 10 رقم از این گیاه با ارزش مورد آزمایش قرار گرفتند این ارقام عبارتند از: Rigent´Cobra, VDH8001, Option, P.F, Colvert, Orient, Cobra, IRA, Ebonit, Bristol پروتئین دانه با روش کجلدال اندازه گیری شد که این مقدار پروتئینی از 18.4-30.8 متغیر بود و VDH8001 و Bristol به ترتیب بالاترین و پایین ترین مقدار پروتئین را داشتند. به منظور مطالعه پروتئین های ذخیره بذر آزمایش SDS-PAGE انجام گرفت که طی الکتروفورز 5 مکان ژنی با 19 باند پروتئینی تشخیص داده شد که رقم های Ebonit, P.F و Option بیشترین تعداد باند (19) و رقم های Oreint, Colvert کمترین تعداد باند پروتئینی (12) را داشتند روغن کل به روش سوکسله استخراج و اندازه گیری شد نتایج نشان داد که رقم Rigent´Cobra بالاترین (%42) و رقم Cobra کمترین میزان (%37) روغن را داشتند. میزان و نوع اسیدهای چرب موجود در دانه ها از طریق گاز کروماتوگرافی (GC) مشخص شد نتایج حاصل از GC نشان داد که 5 اسید چرب مهم اولئیک, لینولئیک, لینولنیک, استئاریک و پالمیتیک اسید به طور مشترک در 10 رقم مشاهده شد بطوریکه اولئیک اسید بیشترین و استئاریک اسید کمترین درصد را دارا می باشد مقادیر اولئیک اسید در واریته های مختلف بین 51.3-62.3 لینوئیک اسید بین 18.09-31.9, لینولنیک اسید بین 2.2-16.2 استئاریک اسید بین 0.15-2.2 و پالمتیک اسید بین 4.8-8.05 مشاهده گردید. آنالیزهای آماری طبق برنامه SPSS انجام گردید و فاصله ژنتیکی دانه ها بر اساس چربی و پروتئین های بررسی شده مشخص گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصر، نسرین، خیامی، مسعود، حیدری، رضا، و جامعی، رشید. (1385). تنوع ژنتیکی در بین واریته های انتخابی گیاه کلزا بر اساس بررسیهای بیوشیمیایی دانه ها. مجله علوم دانشگاه تهران، 32(1)، 37-40. SID. https://sid.ir/paper/2253/fa

    Vancouver: کپی

    نصر نسرین، خیامی مسعود، حیدری رضا، جامعی رشید. تنوع ژنتیکی در بین واریته های انتخابی گیاه کلزا بر اساس بررسیهای بیوشیمیایی دانه ها. مجله علوم دانشگاه تهران[Internet]. 1385؛32(1):37-40. Available from: https://sid.ir/paper/2253/fa

    IEEE: کپی

    نسرین نصر، مسعود خیامی، رضا حیدری، و رشید جامعی، “تنوع ژنتیکی در بین واریته های انتخابی گیاه کلزا بر اساس بررسیهای بیوشیمیایی دانه ها،” مجله علوم دانشگاه تهران، vol. 32، no. 1، pp. 37–40، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/2253/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button