مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش پتاسیم در کاهش تنش کادمیم و ترکیب شیمیایی میوه گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 62

چکیده

 گیاهان اغلب کادمیم را در بخش خوراکی خود تجمع می دهند که باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصول می شود. بدین منظور, آزمایشی به صورت فاکتوریل, بر پایه طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار, برای تعیین اثر غلظت های مختلف پتاسیم (100, 200 و 300 میلی گرم در لیتر) در گوجه فرنگی های تحت تنش کادمیم (صفر, 2 و 4 میلی گرم بر لیتر) و ارزیابی کارایی آن در کاهش اثرهای تنش کادمیم صورت گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از کادمیم موجب افزایش معنی داری در غلظت کادمیم تجمع یافته در میوه شد. وجود کادمیم در محلول غذایی باعث کاهش معنی داری در وزن تر و خشک میوه, میزان سفتی, اسیدیته قابل تیتراسیون و در نهایت عملکرد گردید. همچنین, اثر منفی سمیت تنش کادمیم بر اسیدیته و سفتی محصول با افزایش مقدار پتاسیم در ترکیب با آن, کاهش یافته و پتاسیم باعث افزایش مقدار مواد جامد محلول و بهبود رنگ گیری میوه با تأثیر بر پارامتر *a گردید و میوه ها از رنگ قرمز بیشتر و درجه رسیدگی بالاتری برخوردار بودند. تیمارها هیچ اثر معنی داری بر pH و ضخامت پریکارپ میوه نداشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامرانی آلیله، مریم، سیدحاجی زاده، حنیفه، بهتاش، فرهاد، و موسوی، سیدبهمن. (1397). نقش پتاسیم در کاهش تنش کادمیم و ترکیب شیمیایی میوه گوجه فرنگی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 9(3 (پیاپی 35) )، 49-62. SID. https://sid.ir/paper/226410/fa

    Vancouver: کپی

    کامرانی آلیله مریم، سیدحاجی زاده حنیفه، بهتاش فرهاد، موسوی سیدبهمن. نقش پتاسیم در کاهش تنش کادمیم و ترکیب شیمیایی میوه گوجه فرنگی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1397؛9(3 (پیاپی 35) ):49-62. Available from: https://sid.ir/paper/226410/fa

    IEEE: کپی

    مریم کامرانی آلیله، حنیفه سیدحاجی زاده، فرهاد بهتاش، و سیدبهمن موسوی، “نقش پتاسیم در کاهش تنش کادمیم و ترکیب شیمیایی میوه گوجه فرنگی،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 49–62، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226410/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا