مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس و بررسی ساختارهای ترشحی گیاه در مرحله میوه. Grammosciadium scabridium Boiss

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 19

چکیده

 جنسGrammosciadium متعلق به تیره چتریان بوده و در ایران 3 گونه دارد که در مناطق معتدله یا معتدله سرد می رویند و برای تغذیه دامها مورد استفاده قرار می گیرند. گونه Grammosciadium scabridiumاز دامنه کوه های جنوب غربی شهرستان خرم آباد واقع در استان لرستان با ارتفاع 1460 متر جمع آوری گردید و پس از خشک کردن گیاه در سایه, اسانس گیری از سرشاخه های میوه دار با روش تقطیر با آب انجام شد. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس به وسیله کروماتوگراف گازی (GC) وکروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) صورت گرفت. مطالعات آناتومیکی نیز توسط روش رنگ آمیزی مضاعف با استفاده از دو رنگ سبز متیل و قهوه ای بیسمارک صورت گرفت. آنالیز اسانس G. scabridiumدرمرحله میوه دهیمنجر به شناسایی 24 ترکیب شد که 5/94% درصد از کل اسانس را شامل شده و مهمترین ترکیب های آن شامل سیکلوهگزن-1-اون (53/29%), لیمونن (09/17%), آپیول (78/11%), هگزادکانوئیک اسید (62/5%) و اسپاتولنول (24/3%) می باشند. بررسی های آناتومیکی نیز نشان داد که ساقه این گیاه 9 ضلعی بوده و دارای 40-44 عدد کانال ترشحی در پوست و مغز به ویژه در مناطقی که بافت های کلانشیمی وجود دارند می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه. (1397). شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس و بررسی ساختارهای ترشحی گیاه در مرحله میوه. Grammosciadium scabridium Boiss. زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)، 31(4 )، 9-19. SID. https://sid.ir/paper/22644/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه. شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس و بررسی ساختارهای ترشحی گیاه در مرحله میوه. Grammosciadium scabridium Boiss. زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)[Internet]. 1397؛31(4 ):9-19. Available from: https://sid.ir/paper/22644/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، “شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس و بررسی ساختارهای ترشحی گیاه در مرحله میوه. Grammosciadium scabridium Boiss،” زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)، vol. 31، no. 4 ، pp. 9–19، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22644/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button