مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نحوه پارت چینی بر کیفیت بذر ارقام تجاری سویای استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 52

چکیده

 با توجه به اینکه دانه سویا نسبت به شکستگی و لپه ای شدن بسیار حساس است بنابراین کیفیت نهایی بذر سویا به نحوه فرآوری و شرایط انبارداری آن وابسته بوده و کاهش صدمات مکانیکی در طی این دوره یک گام مهم در حفظ کیفیت بالای بذر خواهد بود. این پژوهش در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در طی دو سال در شهرستان ساری و با هدف تعیین تعداد کیسه ای که در هر پارت بذری می تواند بر روی هم چیده شود بدون این که کیفیت بذر تولیدی را کاهش دهد اجرا شد. عامل نخست مورد بررسی (تعداد کیسه هایی که در یک پارت 25 تنی بر روی هم چیده می شوند) در 3 سطح (8, 10 و 12 کیسه) و عامل دوم (ارقامی که دارای بیشترین سطح کشت در استان مازندران بودند) در 3 سطح (رقم ساری و لاین های 032 و 033) مورد مطالعه قرار گرفتند. 9 تیمار فوق در 3 تکرار به مدت 4 ماه در شرایط انباری یکسان قرار داده شدند و سپس بذرهای نمونه برداری شده از این پارت ها بررسی شدند. نتایج نشان داد نوسانات بالاتر دمایی و رطوبتی در سال نخست به همراه رطوبت نسبی بیشتر در این سال سبب افت معنی دار کیفیت بذر نسبت به سال دوم پژوهش شد. لاین 033 نسبت به لاین 032 و رقم ساری از درصد جوانه زنی بالاتر و ویژگی های مزرعه ای بهتر برخوردار بوده و توانسته است شرایط نگهداری را به نحو مناسب تری تحمل کند. افزایش تعداد ردیف در هر پارت بذری ویژگی های کیفی بذر سویا را به طور معنی داری کاهش داد به طوری که میانگین درصد جوانه زنی و میانگین طول گیاهچه در پارت های 8 ردیفه (به ترتیب 81.5 درصد و 12.86 سانتی متر) بالاتر از پارت های 10 ردیفه (به ترتیب 79.3 درصد و 11.83 سانتی متر) و 12 ردیفه (به ترتیب 79 درصد و 11.52 سانتی متر) بوده و میزان هدایت الکتریکی محلول حاصل از خیساندن بذرهای به دست آمده از این پارت ها کمتر از پارت های 10 و 12 ردیفه بود. بنابراین توصیه می شود که بذور سویا در پارت های 8 ردیفه نگهداری و انبار شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درویشی، بابک، صادقی، حسین، غلامی، حسن، و هادی نژاد، حسن. (1392). بررسی تاثیر نحوه پارت چینی بر کیفیت بذر ارقام تجاری سویای استان مازندران. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 3(2)، 40-52. SID. https://sid.ir/paper/226619/fa

    Vancouver: کپی

    درویشی بابک، صادقی حسین، غلامی حسن، هادی نژاد حسن. بررسی تاثیر نحوه پارت چینی بر کیفیت بذر ارقام تجاری سویای استان مازندران. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1392؛3(2):40-52. Available from: https://sid.ir/paper/226619/fa

    IEEE: کپی

    بابک درویشی، حسین صادقی، حسن غلامی، و حسن هادی نژاد، “بررسی تاثیر نحوه پارت چینی بر کیفیت بذر ارقام تجاری سویای استان مازندران،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 3، no. 2، pp. 40–52، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226619/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button