مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,107
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 39

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: زنان و بانوان در تهیه غذا و سلامت خانواده نقش اساسی دارند و با توجه به سلیقه خود غذای خانواده را تهیه می نمایند. آگاهی و دانش تغذیه ای زنان می تواند بر وضعیت تغذیه ای خود و خانواده تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی برخی رفتارهای تغذیه در زنان شهری و روستایی استان اردبیل انجام شد.روش کار: این مطالعه توصیفی - مقطعی درسال 1384 روی 1972 خانم استان اردبیل (986 زن شهری و 986 زن روستایی) در قالب پروژه تعیین اولویت های محلی از طریق نیازسنجی انجام شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای بود و با استفاده از پرسشگران آموزش دیده و به وسیله پرسشنامه مخصوص در زمینه رفتارهای تغذیه ای (آگاهی, نگرش و عملکرد) اطلاعات جمع آوری شد. نتایج بررسی بوسیله آمارهای توصیفی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که اکثر افراد مورد مطالعه صبحانه را در بین وعده های غذایی بااهمیت می دانستند و آگاهی شهری ها بیشتر از روستایی ها بود (p=0.0001). بیش از %90 در شهر و روستا استفاده از نمک یددار را در پخت غذا ترجیح می دادند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی غذای پخته شده را تا وعده بعدی در یخچال نگهداری می کردند (p=0.0003). هم زنان شهری و هم زنان روستایی از روش سرد کردن برای نگهداری سبزیجات استفاده می کردند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی از سبزی یا سالاد همراه غذا استفاده می کردند (p=0.002). پاسخ دهندگان به سوال مفیدبودن مصرف ماهی دودی در زنان روستایی بیشتر از زنان شهری بود (p=0.00008). اکثر زنان استان اردبیل اعلام کردند بهترین زمان افزودن نمک یددار به غذا ابتدای پخت می باشد.نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان می دهد که آگاهی و عملکرد زنان استان اردبیل در اکثر موارد در زمینه تغذیه خوب است و در برخی موارد مثل مفید دانستن مصرف ماهی دودی, چگونگی استفاده از نمک یددار در هنگام تهیه غذا و استفاده از روغن مایع نیاز به آموزش و مداخله دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، علی، عباس قلی زاده، ناطق، و رحیمی، گیتی. (1390). دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل. سلامت و بهداشت اردبیل، 2(3 (پی در پی 6))، 33-39. SID. https://sid.ir/paper/227049/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی علی، عباس قلی زاده ناطق، رحیمی گیتی. دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1390؛2(3 (پی در پی 6)):33-39. Available from: https://sid.ir/paper/227049/fa

    IEEE: کپی

    علی نعمتی، ناطق عباس قلی زاده، و گیتی رحیمی، “دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 2، no. 3 (پی در پی 6)، pp. 33–39، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/227049/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا