مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,380
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,077
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف کوتاه مدت عصاره زنجبیل بر کوفتگی عضلانی تاخیری

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 108

چکیده

کوفتگی عضلانی تاخیری, اغلب پس از تمرینات ناآشنا رخ می دهد و موجب دور شدن ورزشکار یا فرد مبتدی از ورزش می شود. دستیابی به روشی آسان و بی ضرر برای پیشگیری از این عارضه یا درمان آن, از دغدغه های مربیان و ورزشکاران است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت عصاره زنجبیل بر کوفتگی عضلانی تاخیری پس از تمرینات برون گرا در دختران دانشجوی غیر ورزشکار بود. به این منظور, 45 دانشجوی دختر غیرورزشکار با میانگین سن 22.02±2.48 سال, میانگین قد 159.3±5.67 سانتی متر, میانگین وزن 57.14±8 کیلوگرم و میانگین شاخص توده بدن 22.55±2.99 (BMI) کیلوگرم بر مترمربع از میان داوطلبانبه عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه, شامل گروه تجربی اول (مصرف زنجبیل, یک ساعت پیش از آغاز تمرین), گروه تجربی دوم (مصرف زنجبیل بی درنگ پس از پایان تمرین) و گروه کنترل (دارونما) تقسیم شدند. پروتکل تمرین به شکل 20 دقیقه پله زدن با شدت 15 گام در دقیقه در چهار مرحله پنج دقیقه ای و یک دقیقه استراحت بعد از هر مرحله در نظر گرفته شد. نمونه های خونی, به منظور سنجش مقادیر اینترلوکین -6 (IL-6) و کراتین کیناز (CK) در زمان های پیش از آغاز آزمون و 1, 24 و 48 ساعت پس از پایان آزمون اندازه گیری شد. علاوه بر نمونه خونی, شدت احساس درد عضلانی نیز در زمان های یادشده اندازه گیری شد. نتایج نشان داد در تغییرات IL-6 بین سه گروه دارونما, گروه تجربی اول و دوم تفاوت معنی داری وجود دارد (P=0.04). همچنین مشخص شد تفاوت معنی داری در تغییرات CK در بین سه گروه وجود دارد (P=0.01) و این تفاوت تنها بین گروه کنترل با گروه های دیگر معنی دار بود (P=0.032) از طرف دیگر مصرف زنجبیل, قبل و بعد از تمرین, هیچ تاثیر معنی داری بر احساس درد در عضلات نداشت (P=0.12). با توجه به یافته های این پژوهش شاید بتوان گفت به منظور جلوگیری از افزایش سطوح IL-6 و CK, مصرف زنجبیل قبل از اجرای فعالیت ورزشی (پیشگیری) نسبت به مصرف آن پس از فعالیت ورزشی (درمان) سودمند است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دریانوش، فرهاد، حسین زاده، خدیجه، و حقیقی، مسعود. (1391). تاثیر مصرف کوتاه مدت عصاره زنجبیل بر کوفتگی عضلانی تاخیری. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، 4(13)، 89-108. SID. https://sid.ir/paper/228231/fa

Vancouver: کپی

دریانوش فرهاد، حسین زاده خدیجه، حقیقی مسعود. تاثیر مصرف کوتاه مدت عصاره زنجبیل بر کوفتگی عضلانی تاخیری. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)[Internet]. 1391؛4(13):89-108. Available from: https://sid.ir/paper/228231/fa

IEEE: کپی

فرهاد دریانوش، خدیجه حسین زاده، و مسعود حقیقی، “تاثیر مصرف کوتاه مدت عصاره زنجبیل بر کوفتگی عضلانی تاخیری،” فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، vol. 4، no. 13، pp. 89–108، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/228231/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button