مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک، خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 347 | صفحه پایان 353

چکیده

 اهداف: با توجه به اهمیت بحث سلامت و برخی مضرات ترکیبات مصنوعی موجود, هدف مطالعه حاضر بررسی برخی خواص زیستی از جمله خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا (Haliclona caerulea) بود. مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر, عصاره های آلی ان-هگزان, دی اتیل اتر و متانول با روش بلایت و دایر از اسفنج دریایی تهیه شدند. سپس فعالیت ضدباکتریایی با روش های انتشار دیسک, حداقل غلظت بازدارندگی (MIC), حداقل غلظت کشندگی (MBC) و فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از ارزیابی قدرت احیاکنندگی و تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل عصاره ها سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و چنددامنه ای دانکن صورت گرفت. نرم افزارهای SPSS 19 و Excel 2013 به کار رفتند. یافته ها: عصاره متانولی بیشترین اثر ضدباکتریایی به ویژه نسبت به باکتری های گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس در غلظت 2/5میلی گرم بر میلی لیتر و استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت 5میلی گرم بر میلی لیتر را داشت. عصاره دی اتیل اتری در غلظت 5میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین اثر آنتی اکسیدانی را نشان داد. نتیجه گیری: عصاره متانولی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا خاصیت ضدباکتری بیشتری را نشان می دهد و عصاره دی اتیل اتری این اسفنج خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریم پور، مریم، کامرانی، احسان، یوسف زادی، مرتضی، و ناظمی، ملیکا. (1397). پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک, خلیج فارس. زیست فناوری، 9(3 )، 347-353. SID. https://sid.ir/paper/231363/fa

    Vancouver: کپی

    کریم پور مریم، کامرانی احسان، یوسف زادی مرتضی، ناظمی ملیکا. پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک, خلیج فارس. زیست فناوری[Internet]. 1397؛9(3 ):347-353. Available from: https://sid.ir/paper/231363/fa

    IEEE: کپی

    مریم کریم پور، احسان کامرانی، مرتضی یوسف زادی، و ملیکا ناظمی، “پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک, خلیج فارس،” زیست فناوری، vol. 9، no. 3 ، pp. 347–353، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/231363/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button