مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

541
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به انجماد در ژنوتیپ های عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط کنترل شده

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 58

کلیدواژه

LT50Q2
RDMT50Q3

چکیده

 به منظور ارزیابی تحمل به انجماد ژنوتیپ های عدس تحت شرایط کنترل شده, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار, در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. در این مطالعه اثر 9 دمای انجماد (صفر, 3-, 6-, 9-, 12-, 15-, 18-, 21- و 24- درجه سانتی گراد) بر هفت نمونه عدس شامل ژنوتیپ های MLC-7, MLC-60, MLC-185, MLC-225, MLC-357, رباط و قزوین, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ژنوتیپ های MLC-60 و رباط با میانگین های 51 و 39 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین درصد بقاء را داشتند. اثر دماهای آزمایشی بر درصد بقاء معنی دار (P £0.01) بود. کلیه ژنوتیپ ها تا دمای 12- درجه سانتی گراد قادر به بقاء بودند و در دماهای پایین تر از بین رفتند. ژنوتیپ های MLC-7 و MLC-60 دارای بیشترین وزن خشک ساقه, شاخه و وزن خشک کل اندام های هوایی و نیز طول ساقه و شاخه در پایان دوره بازیافت بودند. همبستگی بین درصد بقاء با وزن خشک کل گیاه (r=0.91**), طول ساقه (r=0.89**) و وزن خشک شاخه پس از دوره بازیافت (r=0.88**) و همچنین LT50 (r=-0.87) نسبت به سایر صفات برتر بود. نتایج به طور کلی نشان دهنده تحمل بیشتر ژنوتیپ MLC-60 به تنش انجماد و خصوصیات بهتر رشدی آن در دوره بازیافت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظامی، احمد، خزاعی، حمیدرضا، شجاعی نوفرست، کوروش، و رضایی، جواد. (1390). ارزیابی تحمل به انجماد در ژنوتیپ های عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط کنترل شده. تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)، 3(1-2 (پیاپی 6))، 45-58. SID. https://sid.ir/paper/232034/fa

    Vancouver: کپی

    نظامی احمد، خزاعی حمیدرضا، شجاعی نوفرست کوروش، رضایی جواد. ارزیابی تحمل به انجماد در ژنوتیپ های عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط کنترل شده. تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)[Internet]. 1390؛3(1-2 (پیاپی 6)):45-58. Available from: https://sid.ir/paper/232034/fa

    IEEE: کپی

    احمد نظامی، حمیدرضا خزاعی، کوروش شجاعی نوفرست، و جواد رضایی، “ارزیابی تحمل به انجماد در ژنوتیپ های عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط کنترل شده،” تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)، vol. 3، no. 1-2 (پیاپی 6)، pp. 45–58، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/232034/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا