مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,865
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر حذف حلال در استخراج به کمک مایکروویو بر میزان ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به لیمو

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 118

چکیده

 در این تحقیق اثر روش های مختلف استخراج, تقطیر با آب به کمک مایکروویو و استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال, بر بازدهی, ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی (4 باکتری گرم مثبت و 4 باکتری گرم منفی) اسانس برگ به لیمو در مقایسه با روش سنتی تقطیر با آب بررسی شده است. نتایج کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی بیانگر آن بود که ژرانیال (25.51-28.53 درصد), نرال (20.76-23.51 درصد) و لیمونن ( 11.21-12.51درصد) اصلی ترین ترکیبات موثره اسانس های برگ به لیمو بودند. میان ترکیبات موثره اسانس بدست امده با روش استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال با اسانس روش های تقطیر با آب و تقطیر با آب به کمک مایکروویو, اختلافات آماری معنی داری وجود داشت (P<0.05). فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به لیمو بدست امده با روش استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال نسبت به اسانس روش های تقطیر با آب و تقطیر با آب به کمک مایکروویو بالاتر بوده که به دلیل بیشتر بودن میزان ترکیبات اکسیژن داری مانند ژرانیال (افزایش 4.96-11.70 درصدی) و نرال (افزایش 4.09-13.21 درصدی) می باشد. در نتیجه, روش استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال را می توان به عنوان یک روش جایگزین سریع, کارآمد و انتخابگر برای استخراج اسانس از گیاهان دارویی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلمانی، محمدتقی، قاسمی، آرمین، اسکندری، محمدهادی، و نیاکوثری، مهرداد. (1395). ارزیابی تاثیر حذف حلال در استخراج به کمک مایکروویو بر میزان ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به لیمو. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 5(1)، 105-118. SID. https://sid.ir/paper/233930/fa

    Vancouver: کپی

    گلمانی محمدتقی، قاسمی آرمین، اسکندری محمدهادی، نیاکوثری مهرداد. ارزیابی تاثیر حذف حلال در استخراج به کمک مایکروویو بر میزان ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به لیمو. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1395؛5(1):105-118. Available from: https://sid.ir/paper/233930/fa

    IEEE: کپی

    محمدتقی گلمانی، آرمین قاسمی، محمدهادی اسکندری، و مهرداد نیاکوثری، “ارزیابی تاثیر حذف حلال در استخراج به کمک مایکروویو بر میزان ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به لیمو،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 5، no. 1، pp. 105–118، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233930/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button