مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سینتیک خشک شدن لایه نازک آلوی پیش تیمارشده به صورت همزمان با امواج فرا صوت و آبگیری اسمزی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 52

چکیده

 امواج فرا صوت یکی از فناوری های نو ظهور است که کاربرد آن در خشک کردن مواد غذایی با هدف کاهش زمان مورد نیاز فرآیند و بهبود ویژگی های کیفی محصول خشک شده, روز به روز در حال گسترش است. در این پژوهش, تاثیر به کارگیری همزمان پیش-تیمار های امواج فرا صوت و آبگیری اسمزی بر خشک شدن لایه نازک آلو در دمای 80 درجه سانتی گراد و سرعت هوای 1.4 متر بر ثانیه مورد بررسی قرار گرفت. پیش تیمار های انجام شده شامل امواج فرا صوت در دو زمان 10 و 30 دقیقه, غلظت محلول اسمزی در دو بریکس 50 و 70 و آب زدایی اسمزی در چهار زمان 60, 120, 180 و 240 دقیقه بودند. نتایج نشان داد که افزایش زمان امواج فرا صوت, غلظت محلول اسمزی و زمان فرآیند اسمز, باعث کاهش زمان خشک شدن و افزایش ضریب انتشار موثر رطوبت در مقایسه با تیمار شاهد می شود. علاوه بر این, به منظور توصیف روند صحیح خشک شدن, داده های حاصل از آزمایش توسط چند مدل تجربی به همراه مدل های پیشنهادی جدید در این پژوهش برازش شدند. سپس, یکی از مدل های پیشنهادی بر اساس معیار های ضریب تبیین (R2), ریشه متوسط خطای داده ها (RMSE) و مجموع مربعات خطا (SSE) به عنوان بهترین مدل پیش بینی کننده فرآیند خشک شدن آلو تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب و پس از انجام آنالیز رگرسیونی چند متغیره مدل انتخابی, رابطه بین ضرایب مدل با متغیرهای به کار رفته در این پژوهش به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، رسول، دهقان نیا، جلال، سیدلوهریس، سیدصادق، و قنبرزاده، بابک. (1394). بررسی سینتیک خشک شدن لایه نازک آلوی پیش تیمارشده به صورت همزمان با امواج فرا صوت و آبگیری اسمزی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 4(1)، 35-52. SID. https://sid.ir/paper/233973/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی رسول، دهقان نیا جلال، سیدلوهریس سیدصادق، قنبرزاده بابک. بررسی سینتیک خشک شدن لایه نازک آلوی پیش تیمارشده به صورت همزمان با امواج فرا صوت و آبگیری اسمزی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1394؛4(1):35-52. Available from: https://sid.ir/paper/233973/fa

    IEEE: کپی

    رسول قربانی، جلال دهقان نیا، سیدصادق سیدلوهریس، و بابک قنبرزاده، “بررسی سینتیک خشک شدن لایه نازک آلوی پیش تیمارشده به صورت همزمان با امواج فرا صوت و آبگیری اسمزی،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 4، no. 1، pp. 35–52، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233973/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button