مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از ترکیبات دیواره ی صمغ عربی، مالتودکسترین و اینولین جهت ریزپوشانی و رهایش سریع ترکیبات مؤثره ی اسانس هل در بزاق

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 72

چکیده

 در این پژوهش کربوهیدرات های صمغ عربی (0-100 درصد), مالتودکسترین (0-50 درصد) و اینولین (0-50 درصد) به عنوان ترکیبات دیواره جهت ریزپوشانی اسانس هل مورداستفاده قرار گرفتند. از طرح آماری مخلوط ساده-مرکزی جهت طراحی آزمایش ها, بهینه یابی و یافتن بهترین ترکیب دیواره برای حداکثر رهایش در دهان استفاده شد. هدف از این تحقیق ریزپوشانی مواد مؤثره ی موجود در اسانس هل و مقایسه ی تأثیر افزودن مالتودکسترین و اینولین به صمغ عربی به عنوان مواد پوشش دهنده روی پاسخ های بازده ریزپوشانی اسانس هل, ترکیبات مؤثره ی آن, آزادسازی مواد مؤثره و بازیابی پودر بود. همچنین در این تحقیق ارتباط بین دمای انتقال شیشه ای با رهایش مواد مؤثره ی اسانس هل, در بزاق بررسی شده است. نتایج نشان داد ترکیب بهینه شامل صمغ عربی, مالتودکسترین و اینولین با نسبت های به ترتیب 0/0: 33/2: 66/8 بود و تحت این شرایط بازده ریزپوشانی روغن, آلفا-ترپنیل استات و 1 و 8 سینئول به ترتیب 83/57, 91/79 و 90/87 درصد, رهایش ماده ی مؤثره در بزاق 93/27 درصد و بازیابی پودر 67/27 درصد به دست آمد. دمای انتقال شیشه ای ترکیب بهینه برابر 42/9 درجه ی سانتی گراد بود که دمای مناسبی برای حفظ مواد مؤثره در دمای محیط و رهایش در محیط شبیه سازی شده ی دهان بود. باتوجه به نتایج این تحقیق می توان ریزکپسول های بهینه ی اسانس هل تولیدشده را به صورت موفقیت آمیزی در محصولاتی مانند شکلات, نبات و قند حبه ای بدون رهایش اجزاء در دمای نگهداری و با رهایش سریع و بالا در دهان به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهیدی نوقابی، مصطفی، و ملاویسی، محمد. (1399). استفاده از ترکیبات دیواره ی صمغ عربی, مالتودکسترین و اینولین جهت ریزپوشانی و رهایش سریع ترکیبات مؤثره ی اسانس هل در بزاق. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 9(1 )، 57-72. SID. https://sid.ir/paper/233988/fa

    Vancouver: کپی

    شهیدی نوقابی مصطفی، ملاویسی محمد. استفاده از ترکیبات دیواره ی صمغ عربی, مالتودکسترین و اینولین جهت ریزپوشانی و رهایش سریع ترکیبات مؤثره ی اسانس هل در بزاق. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1399؛9(1 ):57-72. Available from: https://sid.ir/paper/233988/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی شهیدی نوقابی، و محمد ملاویسی، “استفاده از ترکیبات دیواره ی صمغ عربی, مالتودکسترین و اینولین جهت ریزپوشانی و رهایش سریع ترکیبات مؤثره ی اسانس هل در بزاق،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 9، no. 1 ، pp. 57–72، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button