مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,044
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبات شیمیایی، فعالیت آنتی اکسیدانی و تأثیر ضد میکروبی اسانس هل سبز بر تعدادی از میکروارگانیسم های بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 69

چکیده

 زمینه و هدف: هل سبز با نام علمی Elettaria cardamomum متعلق به تیره زنجبیلیان است. این مطالعه با هدف شناسایی ترکیبات شیمیایی, فعالیت و ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی اسانس هل سبز بر تعدادی از میکروارگانیسم های بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی, ابتدا اسانس هل سبز با روش تقطیر با آب, به وسیله کلونجر اسانس گیری شد. ترکیبات شیمیایی اسانس هل سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی وکروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی شد. فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس هل سبز براساس درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد تعیین گردید. فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش های دیسک دیفیوژن, چاهک آگار, حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بر سویه های بیماری زا تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس تجزیه وتحلیل شدند. • در این پژوهش, 23 ترکیب در اسانس هل سبز شناسایی شد. Eucalyptol با 53/31% بیشترین ترکیب بود و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس هل سبز براساس درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد برابر با 67/0± 43 به دست آمد. محدوده حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس هل سبز بین 32-4 میلی گرم برمیلی لیتر بسته به نوع باکتری (گرم مثبت یا گرم منفی) متفاوت بود. براساس نتایج حاصل از آزمون دیسک دیفیوژن و چاهک آگار, بیشترین قطر هاله عدم رشد اسانس هل سبز مربوط به باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری انتروباکتر ائروژنز بود. • نتایج این پژوهش نشان داد اسانس هل سبز دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی در برابر سویه های بیماریزا می باشد؛ بنابراین به منظور کاربرد بالینی اسانس هل سبز, انجام مطالعات بیشتر ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوشاد، محمد، و علیزاده بهبهانی، بهروز. (1398). شناسایی ترکیبات شیمیایی, فعالیت آنتی اکسیدانی و تأثیر ضد میکروبی اسانس هل سبز بر تعدادی از میکروارگانیسم های بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 13(2 )، 57-69. SID. https://sid.ir/paper/132244/fa

    Vancouver: کپی

    نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. شناسایی ترکیبات شیمیایی, فعالیت آنتی اکسیدانی و تأثیر ضد میکروبی اسانس هل سبز بر تعدادی از میکروارگانیسم های بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1398؛13(2 ):57-69. Available from: https://sid.ir/paper/132244/fa

    IEEE: کپی

    محمد نوشاد، و بهروز علیزاده بهبهانی، “شناسایی ترکیبات شیمیایی, فعالیت آنتی اکسیدانی و تأثیر ضد میکروبی اسانس هل سبز بر تعدادی از میکروارگانیسم های بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 13، no. 2 ، pp. 57–69، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132244/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button