مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال عصاره آبی برگ زیتون در ماتریس ساکارز به روش هم تبلوری: بررسی ویژگی های ساختاری و پایداری

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 140

چکیده

 برگ زیتون یکی از غنی ترین منابع ترکیبات فنولی با خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد.استفاده از این ترکیبات در مواد غذایی و دارویی همواره با چالش حفاظت از آنها در طول زمان نگهداری و فراوری همراه است. در این پژوهش ترکیبات زیست فعال عصاره آبی برگ زیتون طی فرایند هم تبلوری در ماتریس ساکارز, ریزپوشانی شد. خصوصیات پودر هم متبلور از قبیل مورفولوژی پودر, خصوصیات حرارتی, ساختار شیمیایی و نیز قابلیت حفظ ترکیبات فنولی و خاصیت آنتی اکسیدانی فراورده طی 4 ماه نگهداری در شرایط محیطی مختلف (نور, رطوبت و دما) ارزیابی شد. نتایج خصوصیات حرارتی برای همه نمونه ها یک پیک اصلی در محدوده دمایی 190 درجه سانتی گراد مشابه نقطه ذوب ساکارز را از خود نشان داد.بررسی نمودارهای FT-IR برای همه نمونه ها پیوند های شیمیایی مختص به مولکول ساکارز را نشان داد. پس از اتمام دوره نگهداری, بیشترین قابلیت حفظ ترکیبات فنولی در حدود 92 درصد و خاصیت آنتی اکسیدانی در حدود 77.35 درصد برای فراورده هم متبلور حاوی عصاره 10 درصد نگهداری شده در شرایط تاریکی مشاهده شد. کاهش معنی دار (P<0.05) در محتوای فنولی و نیز خاصیت آنتی اکسیدانی برای پودرهای نگهداری شده در شرایط نور مصنوعی و رطوبت 75 درصد در مقایسه با تاریکی و دمای 4 درجه سانتی گراد مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، مهدیه، صادقی ماهونک، علیرضا، قربانی، محمد، کاشانی نژاد، مهدی، و سرابندی، خشایار. (1396). ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال عصاره آبی برگ زیتون در ماتریس ساکارز به روش هم تبلوری: بررسی ویژگی های ساختاری و پایداری. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 6(2)، 127-140. SID. https://sid.ir/paper/234085/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری مهدیه، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، کاشانی نژاد مهدی، سرابندی خشایار. ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال عصاره آبی برگ زیتون در ماتریس ساکارز به روش هم تبلوری: بررسی ویژگی های ساختاری و پایداری. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1396؛6(2):127-140. Available from: https://sid.ir/paper/234085/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه اکبری، علیرضا صادقی ماهونک، محمد قربانی، مهدی کاشانی نژاد، و خشایار سرابندی، “ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال عصاره آبی برگ زیتون در ماتریس ساکارز به روش هم تبلوری: بررسی ویژگی های ساختاری و پایداری،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 6، no. 2، pp. 127–140، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234085/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button