مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک بی دانه با پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی

صفحات

 صفحه شروع 305 | صفحه پایان 317

چکیده

 در این تحقیق به منظور بهینه سازی فرایند استخراج عصاره اتانولی میوه زرشک, افزایش و بهینه سازی شرایط استخراج آنتوسیانین ها و ترکیبات زیست فعال به کمک پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی از 3 سطح شدت میدان الکتریکی (5/0, 75/1 و 3 کیلوولت بر سانتی متر) و 3 سطح تعداد پالس (15, 30 و 45) استفاده گردید و میزان فلاونوییدها, آنتوسیانین کل, فعالیت رادیکال گیرندگی به روش DPPH, میزان ترکیبات فنولی کل, قدرت احیاکنندگی آهن, میزان ویتامین C و اسیدیته در مقایسه با کنترل (فاقد تیمار) موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محتوای فنول کل عصاره با افزایش تعداد پالس و کاهش شدت میدان الکتریکی پالسی اعمال شده به نمونه کاهش یافت. افزایش شدت میدان الکتریکی و تعداد پالس ها در ابتدا منجر به افزایش میزان فلاونویید, DPPH و قدرت احیاکنندگی یون آهن گردید ولی با افزایش بیشتر این متغیرها, این سه پارامتر کاهش یافتند. همچنین با افزایش این پارامترها میزان آنتوسیانین و محتوای ویتامین C افزایش یافت. میزان اسیدیته نمونه با افزایش شدت میدان الکتریکی و تعداد پالس اعمال شده ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. با توجه به نتایج بهینه سازی فرایند می توان بیان نمود که شدت میدان الکتریکی 003/2 کیلوولت بر سانتی متر و اعمال 653/28 پالس, موجب افزایش خواص آنتی اکسیدانی در محصول فراوری شده نسبت به نمونه شاهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طیبی راد، فاطمه، بخش آبادی، حمید، و رشیدزاده، شیلان. (1400). بهینه سازی استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک بی دانه با پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(114 )، 305-317. SID. https://sid.ir/paper/371394/fa

    Vancouver: کپی

    طیبی راد فاطمه، بخش آبادی حمید، رشیدزاده شیلان. بهینه سازی استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک بی دانه با پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(114 ):305-317. Available from: https://sid.ir/paper/371394/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه طیبی راد، حمید بخش آبادی، و شیلان رشیدزاده، “بهینه سازی استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک بی دانه با پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 114 ، pp. 305–317، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371394/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button