مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,455
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مهمترین مواد موثره ثانوی و مقایسه آن در اندام های مختلف گیاه دارویی زرشک (.Berberis vulgaris L) در جنوب شرق استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 70

چکیده

 گیاه دارویی زرشک (Berberis vulgaris L.) از گونه های ارزشمند نواحی کوهستانی استان گلستان است. در این تحقیق عملیات صحرایی به منظور بررسی اتنوفارماکولوژیکی, شناسایی رویشگاه های طبیعی و فنولوژی گیاه مورد مطالعه طی سال های 89-88 انجام گرفت و اندام های مختلف گیاه از رویشگاه کوهستانی چهارباغ جمع آوری, عصاره گیری و بررسی میزان مهمترین ترکیبات ثانوی اندام ها با استفاده از روش اسپکتروفتومتری ارزیابی گردید. در این تحقیق مهمترین اطلاعات دارویی گیاه مورد نظر از درمانگران با تجربه محلی روستای چهارباغ بدست آمد و نتایج نشان داد که از فراورده های مختلف گیاه زرشک به صورت منفرد یا ترکیبی با سایر گونه های دارویی منطقه به عنوان ملین, مدر و ضد التهاب قوی در درمان بیماری های سرطان, قلبی عروقی و فشارخون استفاده می شود. رشد رویشی گیاه از فروردین آغاز شده و گلدهی آن از اواخر خرداد شروع و رسیدن میوه آن تا اواخر مهر ادامه داشت. این گیاه در خاک هایی با بافت شنی, رسی, لومی, با 7.2 pH و هدایت الکتریکی 3.4 و در اقلیم نیمه مرطوب معتدل (مدیترانه ای), تا کوهستانی رویش دارند. نتایج بررسی های فیتوشیمیایی نشان داد که میزان ترکیبات فلاونوئیدی اندام های گیاه (ریشه, ساقه, برگ, گل و میوه) در محدوده59.9 -8.2 میلی گرم در گرم معادل کوئرستین, میزان فنل کل 37.8-16.1 میلی گرم در گرم معادل اسید گالیک و میزان آنتوسیانین بسیار متغیر و در محدوده 153.42-11.34 میلی گرم در گرم معادل سیانیدین-3- گلوکوزید در هر یک از اندام ها مشاهده شد, به طوری که اندام های برگ و میوه به ترتیب, از بیشترین مقدار ترکیبات ثانویه برخوردار بودند. نتایج حاصل از آلکالوئید بربرین در دو اندام پوست ریشه و ساقه گیاه زرشک نشان داد که میزان آن در پوست ساقه و ریشه به ترتیب 1.03 B%, 6.37 درصد و سایر اندام های این گیاه فاقد آن بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مازندرانی، معصومه، قاسمی، نوشین، و بیات، هومان. (1392). بررسی مهمترین مواد موثره ثانوی و مقایسه آن در اندام های مختلف گیاه دارویی زرشک (.Berberis vulgaris L) در جنوب شرق استان گلستان. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 8(ویژه نامه)، 59-70. SID. https://sid.ir/paper/185618/fa

    Vancouver: کپی

    مازندرانی معصومه، قاسمی نوشین، بیات هومان. بررسی مهمترین مواد موثره ثانوی و مقایسه آن در اندام های مختلف گیاه دارویی زرشک (.Berberis vulgaris L) در جنوب شرق استان گلستان. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1392؛8(ویژه نامه):59-70. Available from: https://sid.ir/paper/185618/fa

    IEEE: کپی

    معصومه مازندرانی، نوشین قاسمی، و هومان بیات، “بررسی مهمترین مواد موثره ثانوی و مقایسه آن در اندام های مختلف گیاه دارویی زرشک (.Berberis vulgaris L) در جنوب شرق استان گلستان،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 8، no. ویژه نامه، pp. 59–70، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185618/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button