مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش کم آبی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و میزان اسمولیت های قند و پرولین در طالبی سمسوری ورامین

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 116

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش کم آبی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی شامل پتانسیل های آب, اسمز, تورژسانس برگ, اسمولیتهای قند, پرولین و فعالیت آنزیم اینورتاز در طالبی ایرانی سمسوری, آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آبیاری (شروع آبیاری در پتانسیلهای ماتریک 50- (شاهد), 65- (تنش سطح میانه) و 75- کیلوپاسکال (تنش شدید)) در رقم طالبی سمسوری ورامین بودند. بر طبق نتایج حاصل از این تحقیق, کاهش شدید پتانسیل اسمزی حتی کمتر از میزان انتظار (حدود 23- بار) در شدیدترین سطح تنش کم آبی (شروع آبیاری در پتانسیل ماتریک 75- کیلوپاسکال) رخ داد. نتایج نشان داد که سطوح تنش کم آبی بکار رفته در این آزمایش باعث تغییراتی در میزان قندها و فعالیت آنزیم اینورتاز گردید. تنش کم آبی میزان فعالیت آنزیم اینورتاز را در سی و پنجمین روز پس از شروع تنش تا حد 2.01 کاهش داد, در حالیکه میزان فعالیت این آنزیم در آبیاری شاهد در همین مرحله حدود 4.14 اندازه گیری شد. شدیدترین سطح تنش کم آبی (شروع آبیاری در پتانسل ماتریک 75- کیلوپاسکال) موجب افزایش میزان قندهای ساکارز (0.32 میلی گرم بر گرم وزن تازه) و گلوکز میوه (0.08 میلی گرم بر گرم وزن تازه), پرولین برگها (0.35 میکرومول بر گرم وزن تازه) در سی و پنجمین روز پس از شروع تنش در مقایسه با شاهد در همین مرحله شد. همچنین تنظیم اسمزی در این گیاه در نتیجه تجمع ساکارز, گلوگز و پرولین تحت تنش کم آبی و باتوجه به این که پتانسیل اسمزی حتی نسبت به مقدار مورد انتظار کاهش بیشتری داشته, اتفاق افتاده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زینلی، نجمه، حق بین، کمال الدین، و دلشاد، مجتبی. (1395). اثر تنش کم آبی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و میزان اسمولیت های قند و پرولین در طالبی سمسوری ورامین. فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(16)، 105-116. SID. https://sid.ir/paper/234233/fa

    Vancouver: کپی

    زینلی نجمه، حق بین کمال الدین، دلشاد مجتبی. اثر تنش کم آبی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و میزان اسمولیت های قند و پرولین در طالبی سمسوری ورامین. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(16):105-116. Available from: https://sid.ir/paper/234233/fa

    IEEE: کپی

    نجمه زینلی، کمال الدین حق بین، و مجتبی دلشاد، “اثر تنش کم آبی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و میزان اسمولیت های قند و پرولین در طالبی سمسوری ورامین،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 16، pp. 105–116، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234233/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button