Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

811
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جیبرلین بر فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 تنش شوری یکی از عوامل محیطی محدود کننده رشد و نمو گیاهان است که بر فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاهان تاثیر منفی دارد. بر هم کنش شوری و برخی تنظیم کننده های رشد گیاهی مانند جیبرلین پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان را تحت تاثیر قرار می دهند. در پژوهش حاضر اثر غلظت های مختلف کلرید سدیم (صفر, 30, 60, 90 و120 میلی مولار) و جیبرلین (صفر و 100 میکروگرم در لیتر) بر محتوای آنتوسیانین, پرولین و فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز گیاه مرزه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت های مختلف کلریدسدیم میزان آنتوسیانین و پرولین را به طور معنی داری نسبت به نمونه شاهد افزایش داد. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز نیز در همه تیمارهای کلریدسدیم به طور معنی داری افزایش یافت, افزایش و تغییر در مقدار این آنزیم ها بروز تنش اکسیداتیو در گیاه مرزه را نشان می دهد, با افزودن جیبرلین به محیط کشت محتوی کلریدسدیم فعالیت آنزیم های مذکور نسبت به نمونه شاهد و تیمارهای شوری به تنهایی افزایش بیشتری را نشان داد. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد جیبرلین می تواند اثرات مخرب نمک بر روی گیاهان تحت تنش را کم کرده و با افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی مقاومت گیاهان مرزه در برابر سمیت نمک را افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزه، رعنا، خاوری نژاد، رمضانعلی، نجفی، فرزانه، و سعادتمند، سارا. (1395). اثر جیبرلین بر فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(16)، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/234235/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزه رعنا، خاوری نژاد رمضانعلی، نجفی فرزانه، سعادتمند سارا. اثر جیبرلین بر فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(16):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/234235/fa

    IEEE: کپی

    رعنا فیروزه، رمضانعلی خاوری نژاد، فرزانه نجفی، و سارا سعادتمند، “اثر جیبرلین بر فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 16، pp. 45–56، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا